Newsflash
Știri

Ministrul Sănătății: „Am crescut cu 22% finanțarea medicinei de familie”

de L. Budin - mar. 28 2022
Ministrul Sănătății: „Am crescut cu 22% finanțarea medicinei de familie”

Ministrul Sănătăţii și-a exprimat speranța că mărirea finanțării a fost apreciată de medicii de familie și că ei vor răspunde „în mod pozitiv”.

Ministrul Sănătății, citat de Agerpres, a spus că finanțarea medicinei de familie a fost crescută pentru a se veni „în sprijinul aceste categorii profesionale”. El a subliniat importanţa medicinei de familie în reducerea presiunii pe spitale.

doctor-rezidentiat

În cadrul preocupării pe care o avem în mod constant - şi ar trebui să reprezinte una dintre principalele linii strategice pentru perioada următoare care nu înseamnă anul viitor, ci înseamnă următorii 10 ani - medicina de familie trebuie să ofere într-adevăr servicii de sănătate şi ei trebuie să reprezinte atât partea care realizează serviciile medicale preventive, cât şi o bună parte din cele curative, încât presiunea pe sistemul medical spitalicesc să fie mai mică. Lucrul ăsta se întâmplă în toată lumea, duce la ani de viaţă sănătoasă dacă se face într-adevăr prevenţie, screening pentru diverse afecţiuni, pe de o parte, iar pe de altă parte permite funcţionarea şi finanţarea sistemului de asistenţă medicală spitalicească”, a mai spus ministrul.

Medicii de familie nu cred că pot distribui toată iodura de potasiu

Rafila: lista spitalelor care pot fi finanţate din PNRR trebuie completată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe