Newsflash
Știri

Ministerului Sănătății, buget suplimentat cu 332,5 milioane lei

de L. Budin - nov. 10 2021
Ministerului Sănătății, buget suplimentat cu 332,5 milioane lei

Bugetul a fost suplimentat pentru asigurarea continuității programelor naționale de sănătate, pentru tratamentul pacienților COVID și susținerea activității din centrele de vaccinare.

Guvernul României a aprobat în ședința din 10 noiembrie proiectul de Hotărâre privind alocarea a 332,5 milioane de lei din fondul de rezervă bugetară, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății, se arată într-un comunicat.

stetoscop1

Este a treia suplimentare a bugetului Ministerului Sănătății din ultimele două luni, după ce, în luna septembrie, au fost alocate 457 milioane de lei pentru achiziția de medicamente destinate pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 și pentru asigurarea finanțării secțiilor ATI, iar în luna octombrie au fost alocate alte 10 milioane de lei pentru achiziția vaccinului diftero-tetano-pertussis acelular – DTPA în vederea imunizării copiilor, conform calendarului național de vaccinare”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

Sumele alocate astăzi vor fi utilizate, în principal, pentru asigurarea continuității programelor naționale de sănătate, pentru achiziționarea tratamentului pacienților infectați cu SARS-CoV-2 și pentru buna desfășurare a activităților din centrele de vaccinare anti-COVID. 

Suma de 152,5 milioane de lei va fi destinată continuării programelor naționale de sănătate, după cum urmează:

  • 26 milioane de lei pentru achiziționarea următoarei tranșe de 700.000 de doze de vaccin gripal, în vederea continuării campaniei de vaccinare antigripală gratuită.
  • 20 milioane de lei pentru achiziționarea a 36.000 de doze de vaccin anti-HPV.
  • 26,5 milioane de lei pentru 135.000 de doze de vaccin hexavalent, pentru imunizarea copiilor în primul an de viață, în cadrul Programului național de vaccinare.
  • 50 milioane de lei pentru asigurarea medicamentelor antiretrovirale şi antiinfecţioase, necesare pentru tratamentul pacienţilor cu infecţie HIV/SIDA și a medicamentelor antituberculoase, precum şi a materialelor sanitare, reactivilor, dezinfectanţilor utilizaţi pentru acordarea serviciilor medicale si tratamentelor pacienţilor diagnosticați cu TBC.
  • 30 milioane de lei pentru asigurarea fondurilor necesare decontării testelor RT-PCR, realizate în unitățile sanitare sau de către direcțiile de sănătate publică, conform metodologiei INSP.

Alte 120 milioane de lei din fondurile alocate vor fi destinate achiziționării a 70.000 de doze de remdesivir.

Se va majora cu 30 milioane de lei suma necesară funcționării centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, alte 30 milioane de lei fiind destinate suplimentării numărului de tichete de masă pentru persoanele cu schema completă de vaccinare, se mai arată în comunicat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe