Newsflash
Știri

Ministerul Sănătății suplimentează numărul locurilor la rezidenţiat

de L. Budin - nov. 26 2021
Ministerul Sănătății suplimentează numărul locurilor la rezidenţiat

Ministerul Sănătăţii va suplimenta numărul de locuri alocate în urma concursului de rezidenţiat, pentru domeniul Medicină.

Candidații care au obţinut punctajul de promovare de peste 60% din punctajul minim pentru domeniul Medicină, pe țară, vor fi încadraţi ca rezidenți, se arată într-un comunicat

doctor-rezidentiat

Am suplimentat locurile în specialitățile deficitare - anestezie terapie intensivă, boli infecțioase, radiologie medicală, medicină de familie - , corelat cu capacitatea reală de pregătire a universităților de medicină și farmacie”, a declarat ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila.

Din acest an, conform noilor modificări legislative adoptate în luna iulie, Ministerul Sănătății a fost abilitat să suplimenteze numărul de locuri numai în domeniul Medicină.

Ordonanța nr. 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului a fost modificată prin Legea nr. 212/2021 (art.3, alin2): „Cifra de școlarizare pentru rezidențiat este cel puțin egală cu numărul de locuri reprezentând totalul absolvenților de Medicină, Medicină dentară și Farmacie cu diplomă de licență din promoția anului în curs, cumulat cu numărul de posturi conform art. 18, stabilită prin ordin al ministrului Sănătății. În cazul în care numărul candidaților pentru domeniul Medicină care promovează examenul de rezidențiat este mai mare decât cifra de școlarizare inițial anunțată, aceasta se poate suplimenta până la repartiția candidaților….”, se mai arată în comunicat.

Spre deosebire de domeniul Medicină, în domeniile Farmacie și Medicină dentară, dreptul de liberă practică se obține odată cu dobândirea licenței.

La data de 21 noiembrie 2021, Ministerul Sănătății a organizat, în condițiile speciale impuse de contextul epidemiologic, concursul de intrare în rezidențiat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe