Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ministerul Sănătății nu a autorizat a patra doză de vaccin anti-COVID

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 6 mai 2022, ora 11:46

CNCAV a reacționat la informațiile apărute pe anumite platforme și a precizat că Ministerul Sănătății nu a autorizat administrarea celei de-a patra doze de vaccin anti-COVID.

Persoanele vaccinate cu doza a patra, din situația publicată de INSP la începutul săptămânii, sunt persoane sever imunocompromise, eligibile pentru o schemă de vaccinare primară cu trei doze.

a patra doza
Citește și: Vaccinurile împotriva Omicron ar putea primi aprobarea UE până în toamnă

„Aceste persoane au recomandare din partea unui medic curant sau a medicului de familie. Recomandarea este urmarea unei evaluări medicale care arată o imunosupresie, adică o imunitate mai scăzută care nu-i oferă organismului aceeaşi agilitate în a se lupta cu virusul. Pentru aceste persoane, doza a IV-a este doza de rapel (booster)”, transmis pe Facebook platforma Ro Vaccinare.

Instrucțiunea care permite administrarea dozei de rapel (booster) pentru persoanele sever imunocompromise a fost elaborată de CNCAV în luna ianuarie 2022.

Etichete: insp a patra doza vaccin anti-COVID ministerul sanatatii CNCAV

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC