Newsflash
Știri

Ministerul Cercetării finanțează proiecte în valoare de 8 milioane de euro

de Florentina Ionescu - nov. 1 2022
Ministerul Cercetării finanțează proiecte în valoare de 8 milioane de euro

Acele proiecte care au primit certificat de excelență „Marie Skłodowska-Curie” vor fi finanțate de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a anunțat astăzi că finanțează proiecte care au primit certificat de excelență „Marie Skłodowska-Curie” în valoare totală de 8 milioane de euro. 

Finanțările se fac prin Investiția 9. „Sprijin pentru posesorii de certificate de excelență primite la competiția pentru burse individuale Marie Skłodowska-Curie”, aferentă Componentei C9 din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

proiecte cercetare granturi
Fotografie de la Christina Morillo: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tabel-tehnologie-computer-ecran-1181307/

 

Granturi pentru realizarea proiectelor de cercetare

Instrumentul de finanțare se adresează cercetătorilor posesori de certificate de excelență la acțiunile Marie Sklodowska-Curie din Orizont 2020 și Orizont Europa, oferind acestora posibilitatea de a derula integral proiectul de cercetare în România, în instituțiile gazdă de cercetare-dezvoltare și inovare.

Astfel, 50 de beneficiari ai certificatelor de excelență Marie Sklodowska-Curie acordate începând cu anul 2020 vor primi granturi pentru realizarea proiectelor de cercetare. Proiectele au fost deja evaluate și au primit un Certificat de Excelență MSCA din partea Comisiei Europene, potrivit comunicatului.

Aceste granturi reprezintă o sursă alternativă de finanțare, iar prin intermediul acestora se permite realizarea unor proiecte excepționale implementate de cercetătorii UE în instituțiile de cercetare românești.

Sumele maxime acordate

Apelul va finanța cele două tipuri de proiecte MSCA („Individual Fellowship” - IF și „Postdoctoral Fellowships” - PD), iar sumele maxime acordate sunt de 141.768 de euro brut, pentru IF și respectiv de 149.568 de euro brut, pentru proiectele de tip PD.

Proiectele sunt depuse de către instituția gazdă utilizând platforma proiecte.pnrr.gov.ro, selecția fiind realizată conform principiului primul venit, primul servit. Data limită de depunere a cererilor de finanțare este 31 decembrie 2023.

Informații suplimentare se regăsesc pe site-ul MCID: www.research.gov.ro sau la adresa secretariat.psf@research.gov.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe