Newsflash
Știri

Mii de români sancționați pentru nepurtarea măștii

de Cristina GHIOCA - dec. 27 2020
Mii de români sancționați pentru nepurtarea măștii

Peste 3.000 de români au fost sancționați numai în ultimele 24 de ore pentru nepurtarea măștii de protecție, a anunțat purtătorul de cuvânt al MAI, într-o declarație online.

În data de 26 decembrie, angajații Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au aplicat aproximativ 4.000 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor pentru combaterea infecției cu SARS-CoV-2. Dintre acestea majoritatea (3.060) au vizat nepurtarea măștii de protecție, a anunțat purtătorul de cuvânt al MAI într-o declarație online. 

Alte 32 de persoane au fost sancționate pentru nerespectarea distanței fizice și 11 pentru nerespectarea măsurilor de carantinare și izolare. Pentru 14 persoane s-au început cercetările pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Ieri, la nivel național, au avut loc 1.200 de acțiuni pentru prevenirea infecției cu SARS-CoV-2, care au vizat peste 77.000 de persoane și 3.800 operatori economici.  

Pentru mini-vacanța de Crăciun au fost mobilizați zilnic, peste 25.000 de angajați, cu 4.000 mai mulți decât anul trecut, potrivit MAI. Anul acesta, în a doua zi de Crăciun au fost înregistrare cu 50% mai puține infracțiuni decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe