Newsflash
Știri

Microscop robotizat de ultimă generație la Spitalul Județean Vâlcea

de Dorina Novac - nov. 24 2022
Microscop robotizat de ultimă generație la Spitalul Județean Vâlcea

Un microscop robotizat de ultimă generaţie, primul de acest tip din România, a intrat în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

spital valcea

Robotul de ultimă generație va fi utilizat la intervenţiile chirurgicale ce vor fi realizate în secţia Neurochirurgie.

„Începând de astăzi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea este beneficiarul unui microscop robotizat de ultimă generaţie, care va fi utilizat la intervenţiile chirurgicale ce urmează a fi realizate în Secţia Neurochirurgie. Aparatul de înaltă performanţă este primul de acest tip din România şi printre puţinele existente în spitalele din Europa, fiind lansat pe piaţă în urmă cu doar un an”, a anunţat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Citește și: Robotica în Neurochirurgie

Preşedintele CJ Vâlcea a menționat că noul microscop va fi utilizat în intervenţiile chirurgicale pentru patologii vaste, asigurându-i chirurgului o mai bună vizibilitate a plăgii operatorii, ceea ce înseamnă o intervenţie cu o precizie mult mai mare şi cu un grad de siguranţă mai ridicat, scrie Agerpres.

Două femei cu patologie lombară vor fi primii pacienţi operaţi cu ajutorul noului microscop, iar intervenţiile chirurgicale vor avea loc joi.

Potrivit medicului specialist Cătălin Preoteasa, din cadrul Secţiei Neurochirurgie a SJU Vâlcea, cu ajutorul noului echipament pot fi operate tumori greu operabile, pot fi efectuate intervenţii pe coloana vertebrală, pe creier, precum şi privind patologia vasculară.

„Diferenţa faţă de ce era până acum este că ne putem extinde paleta operatorie, adică se pot opera tumori mai ascunse, mai profunde, mai greu abordabile, mai prost delimitate, pe care înainte le operam, dar cu rezultate mai mici şi cu recidive”, a spus medicul Cătălin Preoteasa.

Noul microscop a fost achiziţionat cu finanţare de la CJ Vâlcea, în valoare de două milioane lei, la solicitarea medicilor specialişti.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe