Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

MF vs MS & CNAS

Viața Medicală
Dr. M. T. vineri, 9 aprilie 2010

   De peste o săptămână, între reprezentanţii medicilor de familie şi cei ai Ministerului Sănătăţii şi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate se poartă negocieri cu privire la refuzul justificat al MF de a elibera reţete compensate şi gratuite, precum şi alte documente medicale. Refuzul îşi are sorgintea în respingerea de către Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie şi Societatea Naţională de Medicina Familiei a Contractului-cadru în altă formă decât cea convenită la consultări; publicarea Normelor metodologice de aplicare a Contractului- cadru pentru anul 2010. (...)

 

Aplicarea Normelor metodologice în forma preconizată ar conduce la falimentul cabinetelor medicilor de familie şi la imposibilitatea de a acorda asistenţă medicală pacienţilor.
   Or, conform unui comunicat al Biroului de presă al MS: Guvernul a aprobat Contractulcadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale pe anul 2010, apreciind că prin acesta se urmăreşte utilizarea eficientă a fondurilor aprobate cu destinaţia de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale, precum şi îmbunătăţirea accesului asiguraţilor la aceste servicii şi întărirea disciplinei contractuale. Conform noului act normativ, începând cu 2010 se modifică modalitatea de finanţare a medicilor de familie. Dacă până în prezent procentul alocat per capita era de 90%, iar pentru servicii 10%, începând din acest an medicii de familie vor primi din fondul asistenţei medicale primare 70% per capita şi 30% per servicii. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.


 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.