Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Mesajul transmis de Crucea Roșie Română, de Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 2 decembrie 2020, ora 11:50

Crucea Roșie Română a publicat ieri un mesaj amplu, amintind care a fost tema de anul acesta a Zilei Mondiale a SIDA.

În fiecare an, la 1 decembrie, este marcată Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA sau „World AIDS Day”, prin acțiuni menite să arate solidaritatea populaţiei din întreaga lume în lupta împotriva sindromului HIV, în oferirea de suport persoanelor care suferă de această boală şi în comemorarea persoanelor care și-au pierdut viața din această cauză, se arată pe pagina oficială a organizației Crucea Roșie România. 

ziua mondiala hiv sida
Sursa foto: www.facebook.com/crucearosieromana

Reprezentanții acesteia subliniază că HIV continuă să fie o problemă majoră de sănătate publică la nivel mondial, înregistrând până acum aproape 33 de milioane de decese.

„Cu toate acestea, odată cu creșterea accesului la prevenirea, diagnosticarea, tratamentul și îngrijirea eficientă a HIV, persoanele care au HIV pot duce o viață lungă. Se estimează că 38 milioane de persoane trăiau cu HIV la sfârșitul anului 2019”, potrivit sursei citate.

În 2020, atenția lumii a fost concentrată asupra pandemiei COVID-19, asupra sănătății și asupra modului în care pandemiile afectează viețile și mijloacele de trai.

COVID-19 arată încă o dată, amintesc cei de la Crucea Roșie Română, modul în care sănătatea este interconectată cu alte probleme critice, cum ar fi reducerea inegalității, drepturile omului, egalitatea de gen, protecția socială și creșterea economică. Având în vedere acest lucru, anul acesta tema Zilei Mondiale a SIDA a fost „Solidaritate globală, responsabilitate comună”.

Anul acesta Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie au organizat mai multe evenimente globale și regionale în strânsă colaborare cu ERNA (Rețeaua Europeana a Crucii Roșii și Semilunii Roșii privind HIV / SIDA și TBC), pentru a discuta diferite aspecte ale impactului pandemiei COVID-19 asupra persoanelor care trăiesc cu HIV, mai arată sursa citată.

Etichete: Crucea Roșie Română crucea rosie ziua mondiala hiv sida ziua mondiala sida HIV/SIDA pacienti cu hiv HIV

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.