Newsflash
Știri

Mesajul președintelui CMR, de Ziua Internațională a Medicului de Familie

de Florentina Ionescu - mai 19 2020
Mesajul președintelui CMR, de Ziua Internațională a Medicului de Familie

Colegiului Medicilor din România (CMR) a transmis astăzi un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Medicilor de Familie, eveniment marcat anual la 19 mai, începând din anul 2010.

Această zi specială a fost declarată în 2010 de WONCA (World Organization of Family Doctors, adică de Organizația Mondială a Medicilor de Familie) ca fiind Ziua Mondială a Medicilor de Familie.

FDD poster2

Este o zi care subliniază rolul și contribuția medicilor de familie în sistemele de sănătate din întreaga lume. Evenimentul (ziua de 19 mai) reprezintă o oportunitate de a recunoaște rolul central al specialității medicină de familie în ceea ce privește îngrijirea pacienților, se arată pe site-ul www.globalfamilydoctor.com.

Redăm mai jos integral mesajul conducerii Colegiului Medicilor din România cu ocazia Zilei Medicului de Familie:

„Dragi colege și colegi, în Registrul Național al Medicilor sunteți înregistrați un număr de 11.682 medici de familie, dintre care 8.973 femei și 2.709 bărbați. Pentru anul 2019, din cifrele de la Casa Naționala de Asigurări de Sănătate, ați efectuat, facturat și vi s-au validat un număr de 30.720.485 servicii medicale. Dacă e mult sau e puțin vor judeca pacienții dumnevoastră.

Noi, ceilalți, sigur vă apreciem munca, volumul și calitatea ei.

Am participat activ, dar am și urmărit eforturile dumnevoastră din ultimii ani de a convinge că medicina de familie este o specialitate clinică la fel ca oricare alta și vă aplaudăm reușita. Nu întâmplător, România deține, prin unul dintre colegii noștri, președinția Uniunii Europene a Medicilor Omnipracticieni (UEMO).

Cunoaștem foarte bine problemele financiare, administrative și birocratice cu care stimate colege și stimați colegi vă confruntați, poate mai mult decât medicii din celelalte specialități.

Constatăm că sunteți bine reprezentați în profesie, că sunteți structurați și că aveți o voce distinctă și coerentă în sistemul sanitar și în lumea medicală.

Populația are nevoie de medicina de familie, de serviciile pe care le efectuați și mai ales de persoana dumnevoastră ce dă certitudinea apropierii de sistemul de sănătate, care fără aplicația umană ar fi doar un concept socio-administrativ.

Dorim să vedem o medicină de familie capitalizată pentru a face față mai bine obiectivului de calitate, astăzi tot mai solicitat, dorim să se instituie o și mai bună cooperare intersectorială între medicina de familie, ambulatoriu de specialitate și spital.

Vă felicităm și vă dorim sănătate și putere de muncă cu ocazia Zilei Medicului de Familie.

Gheorghe Borcean

Președinte CMR”

medic de familie ziua internationala 19 mai 2020


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe