Newsflash
Știri

Mesajul ministrului Nelu Tătaru, de Ziua Medicinei Militare

de Florentina Ionescu - aug. 21 2020
Mesajul ministrului Nelu Tătaru, de Ziua Medicinei Militare

21 august a fost stabilită ca fiind Ziua Medicinei Militare. Cu această ocazie, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a mulțumit personalului medical militar, și întregului personal medical din sistemul medical românesc.

21 august este ziua în care, în urmă cu 158 de ani, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat Înaltul Decret Domnesc prin care a luat ființă Corpul Ofițerilor Sanitari ai Armatei (21 august 1862).

nelu tataru palatul victoria

Redăm msajul integral al ministrului Sănătății, Nelu Tătaru:

„Astăzi se împlinesc 157 ani de când domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat Înaltul Decret Domnesc prin care a luat ființă Corpul Ofițerilor Sanitari ai Armatei. Medicina militară reprezintă un segment specializat important care asigură servicii medicale recunoscute pentru înaltă performanță si calitate atât pentru efectivele militare, dar si pentru populația civilă. În această zi de sărbătoare urez mult succes colegilor militari. Mulțumesc personalului medical militar, precum și întregului personal medical din sistemul medical pentru răspunsul la cea mai mare provocare sanitară din ultimul secol, pandemia SARS-CoV-2, fără precedent în timpurile moderne. Încă o dată s-a dovedit că, indiferent de situația socială, economică, politică a țării, personalul medical a știut să răspundă prezent și să respecte jurământul depus cu scopul asigurării tratamentului necesar pacienților noștri.”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe