Newsflash
Știri

Mesajul lui Nelu Tătaru, de Ziua Națională a Ambulanței

de Florentina Ionescu - iul. 28 2020
Mesajul lui Nelu Tătaru, de Ziua Națională a Ambulanței

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a avut un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a Ambulanței, marcată anual la 28 iulie.

Astăzi se împlinesc 114 ani de când profesorul Nicolae Minovici, sub deviza „Totdeauna și tuturor, gata pentru ajutor”, a înființat la 28 iulie 1906 „Societatea de Salvare din București” și, odată cu ea, prima stație de Salvare din România, a amintit Nelu Tătaru în mesajul său de astăzi.

„2020 reprezintă, probabil, unul dintre cei mai dificili ani de la înființarea serviciului de ambulanță și până în prezent. În această perioadă, sistemele medicale din întreaga lume trebuie să facă față unei situații fără precedent, în care este mobilizată întreaga resursă existentă”, a spus ministrul.

nelu tataru palatul victoria

Nelu Tătaru a ținut să le mulțumească celor din personalul operativ din serviciile de ambulanță, amintind cât de dificilă este munca acestor oameni.

„Vă mulțumesc pentru efortul dumeavoastră depus pentru asigurarea unui răspuns adecvat la cea mai importantă provocare de sănătate publică de la nivel global din ultimul secol – pandemia cu noul corornavirus. Munca în urgență este extrem de dificilă, iar cea în urgența prespitalicească una foarte grea, contra cronometru, în care fiecare greșeală sau întârziere poate să însemne diminuarea șanselor la supraviețuire”, a adăugat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

În concluzie, acesta a amintit că este nevoie de unitate și eficiență în acest domeniu de activitate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe