Newsflash
Știri

Mesajul farmaciștilor privind conștientizarea rezistenţei la antimicrobiene

de L. Budin - nov. 19 2021
Mesajul farmaciștilor privind conștientizarea rezistenţei la antimicrobiene

De Săptămâna mondială de conştientizare a rezistenţei la antimicrobiene, Colegiul Farmaciștilor din România se aliniază recomandărilor OMS, prin apelul „Răspândiți conștientizarea, opriți rezistența”.

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE) și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au stabilit, de comun acord, ca tema Săptămânii mondiale de conștientizare a rezistenței la antimicrobiene (World Antimicrobial Awareness Week - WAAW) ) în 2021 să fie „Răspândiți conștientizarea, opriți rezistența”, se arată într-un comunicat al Colegiului Farmaciștilor din România. 

antibiotice

Sloganul general al Săptămânii mondiale, marcată anual în perioada 18-24 noiembrie, continuă să fie „Antimicrobiene: folosiți cu grijă”. 

Rezistenţa la antimicrobiene apare atunci când bacteriile, viruşii, ciupercile şi paraziţii se modifică în timp şi nu mai răspund la medicamente. Acest lucru face ca infecţiile să fie mai greu de tratat şi creşte riscul de răspândire a bolii, de îmbolnăvire gravă şi de deces. Măsurile de prevenire a infecţiilor includ vaccinarea, practicarea sexului protejat, o bună igienă a mâinilor, folosirea de practici de siguranţă alimentară şi creşterea accesului la apa potabilă şi la instalaţii sanitare, arată reprezentanții OMS, citați de Colegiul Farmaciștilor din România.

Colegiul se aliniază la recomandările OMS, care, prin apelul lansat în acest an, se adresează deopotrivă factorilor de decizie politică, furnizorilor de servicii medicale și publicului larg, îndemnând toate părțile interesate de a fi campioni de conștientizare a rezistenței la antimicrobiene”, se arată în comunicat. 

Informații suplimentare pot fi găsite pe site-ul campaniei WAAW 2021.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe