Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Mesajul ducesei de Cornwall de Ziua Mondială a Osteoporozei

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU marţi, 20 octombrie 2020, ora 15:59

Ziua Mondială a Osteoporozei este marcată anual la 20 octombrie. În calitate de președinte al Societății Regale de Osteoporoză, ducesa de Cornwall vorbește despre povara acestei afecțiuni și încurajează pacienții.

Osteoporoza afectează microarhitectura osoasă și determină creșterea consecutivă a fragilității osoase, crescând riscul de fractură. La nivel mondial, la fiecare trei secunde se produce o fractură osteoporotică, iar în România există peste un milion de persoane cu osteoporoză. Pentru a sublinia povara acestei afecțiuni la nivel mondial și a importanței prevenției, a fost implementată Ziua Mondială a Osteoporozei. 

Anul acesta, cu ocazia acestei zile, în calitate de președinte al Societății Regale de Osteoporoză, ducesa de Cornwall a transmis un mesaj către cei diagnosticați cu această afecțiune și către tineri, care trebuie să învețe să prevină apariția osteoporozei:

Sursa: https://www.facebook.com/worldosteoporosisday
Sursa: https://www.facebook.com/worldosteoporosisday

 

Marcăm Ziua Mondială a Osteoporozei cu speranță și încredere că împreună vom reuși să eradicăm această afecțiune silențioasă, care a adus atâta durere pentru milioane de oameni, la nivel global.

De asemenea ducesa vorbește despre o experiență personală, propria mamă fiind diagnosticată cu osteoporoză și decedând în urmă cu 26 de ani.

Pentru cei care trăiesc cu osteoporoză, există din fericire acum o gamă largă de tratamente pentru încetinirea pierderii osoase sau câștigul de masă osoasă. Sunt extrem de mândră să fiu președintă a Societății Regale de Osteoporoză, care funcționează ca o linie de suport și ca o rețea și ajută mii de pacienți din Marea Britanie.

Etichete: ziua mondiala a osteoporozei ducesa de Cornwall fractura osteoporotica

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.