Newsflash
Știri

Mesajul ducesei de Cornwall de Ziua Mondială a Osteoporozei

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - oct. 20 2020
Mesajul ducesei de Cornwall de Ziua Mondială a Osteoporozei

Ziua Mondială a Osteoporozei este marcată anual la 20 octombrie. În calitate de președinte al Societății Regale de Osteoporoză, ducesa de Cornwall vorbește despre povara acestei afecțiuni și încurajează pacienții.

Osteoporoza afectează microarhitectura osoasă și determină creșterea consecutivă a fragilității osoase, crescând riscul de fractură. La nivel mondial, la fiecare trei secunde se produce o fractură osteoporotică, iar în România există peste un milion de persoane cu osteoporoză. Pentru a sublinia povara acestei afecțiuni la nivel mondial și a importanței prevenției, a fost implementată Ziua Mondială a Osteoporozei. 

Anul acesta, cu ocazia acestei zile, în calitate de președinte al Societății Regale de Osteoporoză, ducesa de Cornwall a transmis un mesaj către cei diagnosticați cu această afecțiune și către tineri, care trebuie să învețe să prevină apariția osteoporozei:

Sursa: https://www.facebook.com/worldosteoporosisday
Sursa: https://www.facebook.com/worldosteoporosisday

 

Marcăm Ziua Mondială a Osteoporozei cu speranță și încredere că împreună vom reuși să eradicăm această afecțiune silențioasă, care a adus atâta durere pentru milioane de oameni, la nivel global.

De asemenea ducesa vorbește despre o experiență personală, propria mamă fiind diagnosticată cu osteoporoză și decedând în urmă cu 26 de ani.

Pentru cei care trăiesc cu osteoporoză, există din fericire acum o gamă largă de tratamente pentru încetinirea pierderii osoase sau câștigul de masă osoasă. Sunt extrem de mândră să fiu președintă a Societății Regale de Osteoporoză, care funcționează ca o linie de suport și ca o rețea și ajută mii de pacienți din Marea Britanie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe