Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Mesajul CMR, la 6 ani de la tragedia de la clubul Colectiv

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 1 noiembrie 2021, ora 11:40

Colegiul Medicilor din România a transmis în acest weekend un mesaj, cu ocazia împlinirii a șase ani de la tragedia petrecută în clubul Colectiv, semnat de prof. dr. Daniel Coriu.

Întrebarea pe care și-o pun reprezentanții Colegiului Medicilor din România ( CMR) este „ Colectiv, ce se intamplă în medicina din România după șase ani?”. 

Danile Coriu

În cadrul unui comunicat transmis redacției, prof. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România, a subliniat că au trecut „Șase ani de la una dintre cele mai dramatice tragedii ale societății românești, de la Revoluție. Șase ani de când sistemul nostru medical și-a arătat o altă limită, limita de a putea trata în același timp un număr foarte mare de pacienți gravi”.

Tot președintele CMR se întreabă, retoric, dacă s-au găsit vinovați, dacă au fost identificate greșelile făcute în urmă cu șase ani.

„Dar poate cea mai importantă întrebare trebuie să fie - Cine este în măsură să schimbe această stare de fapt în care se regăsește sistemul medical? În calitate însă de președinte al Colegiului Medicilor din România aduc în atenție importanța realizării unor centre de mari arși în spitalele românesti, acele mult promise spitale românești. Dar pentru a trece de la vorbe la fapte, nu trebuie uitat că pentru a trata marii arși, pentru a avea centre care să corespundă standardelor, trebuie să se aloce bani din buget pentru realizarea de pe hârtie, în fapt, a centrelor de mari arși”, a transmis prof. dr. Daniel Coriu.

Președintele CMR subliniază că, dacă sistemul medical românesc are limite, trebuie să le recunoaștem.

„Între timp, anul acesta, deși suntem în al șaselea an după Colectiv, medicul erou de la Piatra Neamț, Cătălin Denciu, după ce i-au fost acordate primele îngrijiri în România, pentru un corect tratament în conformitate cu standardele internaționale, a fost transferat și tratat în străinătate. Foarte bine! Cu toții am militat pentru a fi tratat în străinătate, pentru că fiecare viață, a fiecărui om, contează. Și dacă sistemul medical românesc are limite trebuie să le recunoaștem și să vedem unde putem trata mai bine. Dar haideți și să construim astfel încât sistemul medical românesc să poată trata marele ars, iar acest lucru nu ține de noi, medicii! În fiecare an, la această dată, comemorăm în sufletele noastre, imensul gol pe care ni l-au lăsat tinerii nevinovați ai tragediei Colectiv”, a conchis prof. dr. Daniel Coriu, președintele CMR.

Etichete: incendiu colectiv Colectiv prof. dr. Daniel Coriu Daniel Coriu presedinte CMR CMR colegiul medicilor din romania sectie mari arsi mari arsi centru de mari arsi

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.