Newsflash
Știri

Merite recunoscute

de Dr. Maria DRAGOTĂ - dec. 11 2009
Merite recunoscute

Fiind prezentă la Zilele UMF „Gr. T. Popa“ Iaşi, ce au marcat 130 de ani de învăţământ medical românesc în cetatea culturală de pe Bahlui, am asistat, la 4 decembrie a.c., la ceremonia de conferire a titlului de doctor honoris causa dlui prof. dr. Adrian Streinu-Cercel (UMF „Carol Davila“ Bucureşti), secretar de stat în MS. Prestigioasa carieră medicală şi ştiinţifică a dsale, apreciată atât în ţară, cât şi pe plan internaţional, a fost amintită în laudatio rostit de dna prof. dr. Doina Azoicăi, decan al Facultăţii de Medicină ieşene, iar titlul i-a fost acordat de dl prof. dr. Vasile Astărăstoae, rectorul instituţiei-gazdă şi preşedinte al Colegiului Medicilor din România. (...)

Iată ce a declarat, în exclusivitate pentru Viaţa medicală, proaspătul doctor honoris causa: „Este un eveniment deosebit în cariera mea profesională, unul care vine să completeze eforturile pe care le-am depus în acest sistem şi pe care nu voi precupeţi să le depun în continuare. Ca atare, nu pot decât să mă bucur de acest titlu şi să-i asigur pe colegii din Iaşi de tot suportul meu, aşa cum am făcut şi până acum“. Cu privire la gripa A/H1N1, dsa a precizat: „Campania de vaccinare este în derulare, în momentul de faţă, lumea începe să se sensibilizeze în legătură cu ea, ceea ce e bine. Foarte probabil, începând de luni, 7 decembrie, ea va intra în linie dreaptă. Toate locurile de vaccinare vor fi bine puse la punct, lumea va putea avea acces la acest vaccin. Recomand vaccinarea, singura modalitate de protejare împotriva infecţiei cu noul virus gripal pandemic şi, mai mult decât atât, singura modalitate prin care se pot preveni eventuale decese în urma îmbolnăvirii cu acest virus. Vaccinul este unul sigur, cu o toleranţă foarte bună“.
*
Amintim că la 7 decembrie a.c., studenţii medicinişti au fost vaccinaţi împotriva gripei A/H1N1, în holul mare al Facultăţii de Medicină a UMF „Carol Davila“ Bucureşti.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe