Newsflash
Știri

Mediu sănătos pentru toţi

de Constanţa MARINESCU - mar. 1 2012
Mediu sănătos pentru toţi
   Într-un nou raport privind inegalităţile în materie de sănătate a mediului, se arată că, în regiunea Europa a OMS, un cetăţean din cinci moare în urma unor boli asociate ale mediului. Lansarea Centrului European pentru Mediu şi Sănătate (ECEH) la Bonn, Germania, i-a dat prilejul dnei Zsuzsanna Jakab, director regional OMS Europa, să arate cât de importantă este această acţiune acum când toţi trăim într-o permanentă schimbare de mediu, cât de necesare sunt adaptările strategiilor privitoare la sănătate.
   Extinderea la Bonn este un pas pe care OMS şi ţările europene îl fac pentru ca generaţiile de mâine să trăiască într-un mediu sănătos. În fosta capitală a Germaniei de Vest, de-a lungul anilor, s-au coordonat colectarea şi analiza dovezilor ştiinţifice privind expunerea la riscuri de mediu şi efectele asupra sănătăţii. Astfel, s-a estimat că fiecare european pierde 8,6 luni din viaţă din cauza nivelului ridicat de poluare, că locuinţele inadecvate cauzează peste 100.000 de decese pe an etc. Acum, datorită fondurilor germane, ECEH va aborda patru domenii principale: schimbările climaterice şi dezvoltarea durabilă, expunerea la riscuri (aer poluat, zgomot, produse chimice, radiaţii, condiţii neadecvate de muncă şi locuit), informaţii de sănătate a mediului şi gestionarea resurselor naturale. ECEH va oferi suport ştiinţific şi de organizare pentru ca programele privind mediul şi sănătatea să devină un angajament politic din partea tuturor ţărilor europene.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe