Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Medicină narativă

Viața Medicală
Dr. Florina Constantinescu vineri, 9 noiembrie 2018
Recent, la UMF „Grigore T. Popa” Iași a avut loc redeschiderea clubului de literatură „V. Voiculescu”. În deschiderea manifestării, publicul a putut viziona un scurt film documentar despre activitatea din perioada 2004–2008 a Clubului de literatură al UMF ieșean, în cadrul căruia s-au remarcat medici, scriitori și oameni de cultură. Sloganul clubului a fost și va rămâne: „Intrarea, gândirea și ieșirea sunt libere”. În cadrul evenimentului a avut loc lansarea cărţii „O să vă cam usture. Jurnalele secrete ale unui medic junior”, de Adam Kay.
    Clubul de literatură își propune să aducă în atenţia studenţilor mediciniști cărţi ori jurnale cu subiecte medicale, semnate fie de medici, fie de scriitori pasionaţi de acest domeniu. De asemenea, vor fi prezentate și filme cu subiect medical, ecranizări ale unor romane. „Totodată, ne dorim să înfiinţam un centru de storytelling unde vom prezenta povești ale unor studenţi cu experienţe interesante care i-au determinat să urmeze medicina sau ale unor pacienţi care vor să se exprime sau să lase familiei mesajul lor. Poate unii dintre cei care vor frecventa acest club se vor angaja la un exerciţiu profesionist de scris și vor ajunge să-și publice scrierile. Ne dorim să dezvoltăm la UMF Iași acest concept de medicină narativă, care este bine implementat la facultăţi din străinătate”, a declarat Richard Constantinescu, coordonatorul Clubului de literatură „V. Voiculescu”.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.