Newsflash
Știri

Medicina de familie: abordare holistică, centrată pe pacient

de Dr. Ana MIHAI - iun. 29 2018
Medicina de familie: abordare holistică, centrată pe pacient
Orașul Sibiu va fi gazda Conferinței naționale „Ziua medicului de familie”, organizată în perioada 4–7 iulie, de Asociația Medicilor de Familie din același oraș în parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Societatea Națională de Medicina Familiei. În program vor fi teme din pediatrie, cardiologie, vaccinologie, imagistică, strategii de dezvoltare organizațională, abordate într-un stil aplicat de lectorii invitați în acest sens.

Ca o noutate, cursul preconferință „Abordarea pacienților cu insuficiență cardiacă în cabinetul medicului de familie”, va fi organizat în colaborare cu Societatea Română de Cardiologie, directori de curs fiind conf. dr. Ovidiu Chioncel și dr. Loredana Piloff.

Vor fi sesiuni dedicate pacientului, în contextul specificului medicinei de familie. Abordarea centrată pe pacient, specifică practicii medicinei de familie, necesită cunoștințe complexe, multidisciplinare și dezvoltarea de abilități care să permită abordarea holistică a pacientului. Ar mai fi de menționat sesiuni despre: abilitățile de comunicare eficientă; aspectele epidemiologice actuale cu frecvență crescută în practica medicului de familie; aspectele etice, profesionale și legislative în practica medicului de familie, inclusiv propuneri de eficientizare a managementului cabinetului de medicină de familie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe