Newsflash
Știri

Medicii militari români pleacă în SUA pentru a ajuta în lupta cu COVID-19

de Dorina Novac - mai 25 2020
Medicii militari români pleacă în SUA pentru a ajuta în lupta cu COVID-19

O echipă de specialiști din MApN formată din 5 medici, 5 asistenți medicali şi 5 specialişti în domeniul CBRN pleacă, luni, în SUA pentru a-i ajuta pe medicii din Alabama să lupte cu COVID-19.

Potrivit unui comunicat de presă, o echipă de 15 specialiști din Ministerul Apărării Naționale (MApN) pleacă în SUA pentru a sprijini autorităţile din statul american Alabama în combaterea pandemiei de COVID-19.

medici sua

Personalul MApN va oferi, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unități de îngrijire și tratament medical de pe teritoriul statului Alabama.

De asemenea, potrivit sursei citate, aceștia se vor informa cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât și în ceea ce privește apărarea CBRN.

Cooperarea dintre România și Statul Alabama se desfășoară sub auspiciile programului de parteneriat statal (State Partnership Program) lansat în anul 1993, program coordonat de Comandamentul Forțelor Americane din Europa (USEUCOM).


Notă autor:

Sursă imagine: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe