Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Medicii formați în România ar trebui încurajați să se întoarcă

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 5 august 2020, ora 13:19

Wargha Enayati, unul dintre antreprenorii importanți din industria serviciilor medicale private, crede că o resursă bună pentru sistemul medical din țara noastră ar fi medicii formați aici, aflați în țări din afara Uniunii Europene.

Fondatorul Enayati Medical City (EMC), cel mai mare proiect medical privat din țara noastră, a fost unul dintre invitații evenimentului Healthcare Business Forum, care s-a desfășurat recent în mediul online. 

Wargha Enayati

Vorbind despre încurajarea medicilor să rămână în țară, dr. Wargha Enayati a subliniat faptul că un rol important l-a avut creșterea salariilor:

„Fiind medicul Ambasadei Germaniei (...) văd fluxul de medici care pleacă în această țară. Numărul lor nu mai este așa de mare, pentru că aici, într-adevăr, statul a ajutat cu salariile bune – și mai ales pentru rezidenți, ca să fie încurajați să stea în țară”.

Un alt lucru bun pe care l-a observat fondatorul EMC este acela că și serviciile medicale private au început să se dezvolte, medicii având posibilitatea să se angajeze și în spitalele private. Acest aspect, însă, este valabil numai în orașele mari ale României, după cum a subliniat antreprenorul. 

V-ar putea interesa și: Viitorul abonamentelor medicale, în opinia dr. Wargha Enayati 

În plus, țara noastră are peste hotare „zeci de mii de medici cu experiență care au făcut facultatea în România și care nu se pot întoarce să profeseze aici din cauza birocrației”; [aceștia] sunt din țările non-UE, vor să se întoarcă în țară și să se stabilească aici și nu putem să îi angajăm, pentru că este o birocrație de nedescris. Sper la un moment dat să rezolvăm asta”, a conchis dr. Wargha Enayati. 

Citiți și: Enayati Medical City, „orașul medical” pregătit timp de 25 de ani 

Etichete: Wargha Enayati Enayati Group enayati medical city deficit medici medicină medici romani

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC