Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Medici și studenți mediciniști participă la Cupa UMF „Carol Davila” la tenis de câmp

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 16 octombrie 2020, ora 13:49

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București continuă să promoveze activitatea fizică, implicând atât cadrele didactice universitare, medicii rezidenți, cât și studenții săi în competiții sportive în aer liber.

O astfel de inițiativă este și Cupa „Carol Davila” la tenis de câmp care astăzi, ajunsă la ediția a-III-a, reunește 56 de participanți (medici și studenți mediciniști), potrivit unui comunicat de presă remis redacției.

tenis umf carol davila

Pentru câștigarea marelui trofeu al acestei ediții, s-au înscris 56 de participanți care, începând de astăzi și până pe 20 octombrie vor concura pe terenurile de tenis ale UMFCD din incinta bazei sportive Libra Phoenix (Bulevardul Vasile Milea, nr. 4), în intervalul orar 08:00 - 17:00.

Astfel, pe tablourile de simplu masculin sub 35 ani și peste 35 de ani se vor afla 32, respectiv 8 sportivi, în timp ce tabloul competițional dedicat tenisului feminin numără 16 concurente.

„Astăzi am dat startul ediției cu numărul 3 a Cupei UMF «Carol Davila» la tenis de câmp, eveniment din cadrul campaniei universitare «Sportul este sănătate» care de altfel cuprinde o serie lungă de evenimente sportive menite să aducă în rândul întregii noastre comunități relaxare, prospețime și cât mai multă energie, mai ales în această perioadă critică generată de pandemia de COVID-19”, a declarat Prodecanul Facultății de Medicină din cadrul UMFCD, șef de lucrări dr. Ștefan Bușnatu.

Acesta a ținut să precizeze că, în contextul actual, tenisul este un bun exemplu de activitate care poate fi desfășurată într-un mod în care se pot respecta cu ușurință recomandările de distanțare fizică:

„Doresc să le mulțumesc tuturor participanților pentru interesul manifestat față de campania dedicată promovării sportului și unui stil de viață sănătos, urându-le în același timp, mult succes celor înscriși în competiția dedicată sportului alb care iată că astăzi a ajuns la a treia ediție”, a mai spus dr. Ștefan Bușnatu, prodecanul Facultății de Medicină din cadrul UMFCD.

De asemenea, în comunicat au fost menționați coordonatorii acestei competiții sportive fără experiența cărora Cupa „Carol Davila” la tenis de câmp nu ar putea beneficia de o excelentă desfășurare: prodecan dr. Ștefan Bușnatu; prof. Nicolae Elisabeta; prof. Anna Maria Ioan; student Adrian-Gabriel Necula.

Competiția urmează regulile unui meci clasic:

  • Scorul progresează 15-30-40, iar în caz de egalitate 40-40 se joacă la avantaj.
  • Setul se încheie la 6, sau în caz de egalitate 5-5 se va juca până la 7.
  • La scorul de 6-6 la seturi se va juca un tie-break clasic.
  • Meciurile se desfășoară pe sistemul 2/3 seturi, iar în caz de egalitate la seturi se va juca un maxi tie-break până la 10, în locul setului decisiv.

Locul de desfășurare: Terenuri de tenis UMF „Carol Davila”, Bulevardul Vasile Milea, nr. 4.

Credit foto: StockSnap de pe Pixabay

Etichete: tenis de camp studenti medicina medici tenis competitie sportiva umf carol davila bucuresti umf carol davila

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC