Newsflash
Știri

Medicamente care sunt retrase de pe piaţă - referinţa pentru calculul preţului altor produse

de L. Budin - nov. 8 2022
Medicamente care sunt retrase de pe piaţă - referinţa pentru calculul preţului altor produse

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că numeroase medicamente care nu mai sunt pe piaţă constituie baza de referinţă pentru calculul preţului altor produse.

În cursul acestei luni va fi aprobat un ordin astfel încât preţul de referinţă să fie făcut în funcţie de medicamentele care există pe piaţă şi au o cotă semnificativă, a precizat ministrul, citat de Agerpres

medicamente-biosimilare

În ceea ce priveşte preţul de referinţă, vom elimina acele produse care constituie referinţă de preţ în acest moment şi care nu mai există pe piaţă de ani de zile. Adică, este o situaţie incredibilă - produse care nu există pe piaţă reprezintă referinţă pentru calculul preţului altor produse care există pe piaţă”, a declarat ministrul.

Lucrul acesta poate să genereze preţuri care sunt cu totul şi cu totul nepotrivite şi care duc la dispariţia multor produse generice de pe piaţă.

Săptămâna viitoare vom ieşi cu un proiect de ordin de ministru - va fi în transparenţă se va referi exact la acest aspect. De asemenea, în cursul acestei luni vom lua şi decizia de a aproba acest ordin de ministru şi de a recalcula pe baze realiste, astfel încât preţul de referinţă să fie făcut faţă de molecule care există pe piaţă şi reprezintă şi o cotă semnificativă din piaţă”, a adăugat el.

Alexandru Rafila a spus că a avut loc o întâlnire a comisiei care se ocupă de politica de preţ în ceea ce priveşte medicamentele generice în România.

PRIMER: o parte din medicamentele fabricate în țară ar putea să dispară

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe