Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Medicament nou pentru tratamentul BCR

Viața Medicală
Cristina GHIOCA vineri, 13 august 2021

Dapagliflozin, inhibitor al SGLT2, a primit aprobarea europeană pentru tratamentul bolii cronice de rinichi (BCR) la adulţii cu sau fără diabet zaharat tip 2 (DZ 2).

medicament rinichiComisia Europeană a aprobat noua indicaţie în baza recomandărilor făcute de Agenţia Europeană a Medicamentelor, după analizarea datelor obţinute în studiul de fază III DAPA-CKD.

Rezultatele acestuia au arătat că, împreună cu terapia standard cu un inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei sau un blocant al receptorilor angiotensinei, medicamentul Forxiga a redus cu 39% riscul relativ de scădere a funcţiei renale, de apariţie a BCR în stadii terminale și de deces de cauză cardiovasculară sau renală la pacienţii aflaţi în stadiile 2-4 ale afecţiunii și cu excreţie crescută de albumină în urină.

Produsul dezvoltat de compania AstraZeneca a fost recent aprobat în SUA pentru tratamentul BCR pentru adulţii cu sau fără DZ 2, fiind în etapa de evaluare în Japonia și alte ţări.

El este indicat și ca tratament adjuvant la dietă și exerciţii fizice pentru îmbunătăţirea controlului glicemic la adulţii cu DZ 2, precum și pentru tratamentul pacienţilor adulţi cu simptome de insuficienţă cardiacă cronică cu fracţie de ejecţie redusă, cu sau fără DZ 2.

Etichete: dapagliflozin boala cronica rinichi Forxiga AstraZeneca studiu dapa-ckd

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.