Newsflash
Știri

Medicament esențial pentru boala Parkinson, disponibil din nou în farmacii

de Dorina Novac - feb. 12 2020
Medicament esențial pentru boala Parkinson, disponibil din nou în farmacii

Un medicament destinat tratamentului persoanelor care suferă de boala Parkinson a fost reintrodus pe piața farmaceutică din România.

Potrivit unui comunicat de presă, medicamentul este compensat integral pentru pacienţi şi se eliberează în farmacii exclusiv pe baza unei prescripţii medicale. 

medicamen parkinson

Boala Parkinson este o boală neurodegenerativă cauzată de distrugerea anumitor neuroni care produc dopamină, substanţă neurotransmiţătoare, din anumiţi centrii nervoşi responsabili cu capacitatea organismului de a-şi controla mişcările.

„Deşi simptomele bolii Parkinson pot fi severe, acestea pot fi controlate cu succes dacă pacienţii au acces la tratamentul prescris. Ne bucuram că vocea pacienţilor a fost auzită şi mulţumim tuturor celor implicaţi că avem din nou posibilitatea să ne tratăm cu medicamentele de care avem cel mai mult nevoie”, a declarat Dan Răican, preşedintele Asociaţiei Antiparkinson România.

Potrivit statisticilor furnizate de asociaţiile de pacienţi, în România trăiesc circa 70.000 de persoane diagnosticate cu Boala Parkinson. Numărul pacienţilor poate fi însă mult mai mare, deoarece multe persoane care suferă de această boală sunt nediagnosticate, se arată în comunicatul de presă.


Notă autor:

Sursă imagine: https://www.rawpixel.com/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe