Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Medicament esențial pentru boala Parkinson, disponibil din nou în farmacii

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 12 februarie 2020, ora 17:14

Un medicament destinat tratamentului persoanelor care suferă de boala Parkinson a fost reintrodus pe piața farmaceutică din România.

Potrivit unui comunicat de presă, medicamentul este compensat integral pentru pacienţi şi se eliberează în farmacii exclusiv pe baza unei prescripţii medicale. 

medicamen parkinson

Boala Parkinson este o boală neurodegenerativă cauzată de distrugerea anumitor neuroni care produc dopamină, substanţă neurotransmiţătoare, din anumiţi centrii nervoşi responsabili cu capacitatea organismului de a-şi controla mişcările.

„Deşi simptomele bolii Parkinson pot fi severe, acestea pot fi controlate cu succes dacă pacienţii au acces la tratamentul prescris. Ne bucuram că vocea pacienţilor a fost auzită şi mulţumim tuturor celor implicaţi că avem din nou posibilitatea să ne tratăm cu medicamentele de care avem cel mai mult nevoie”, a declarat Dan Răican, preşedintele Asociaţiei Antiparkinson România.

Potrivit statisticilor furnizate de asociaţiile de pacienţi, în România trăiesc circa 70.000 de persoane diagnosticate cu Boala Parkinson. Numărul pacienţilor poate fi însă mult mai mare, deoarece multe persoane care suferă de această boală sunt nediagnosticate, se arată în comunicatul de presă.

Sursă imagine: https://www.rawpixel.com/

Etichete: medicament Boala Parkinson farmacii pacienti

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC