Newsflash
Știri

Medic din Sibiu numit cetăţean de onoare pentru efortul din pandemie

de L. Budin - ian. 28 2022
Medic din Sibiu numit cetăţean de onoare pentru efortul din pandemie

Şefa Secţiei Clinice Boli Infecțioase din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, conf. univ. dr. Victoria Bîrluţiu, a primit titlul de cetăţean de onoare al comunei Sadu.

Titlul i-a fost acordat în semn de preţuire pentru efortul de a salva vieţile pacienţilor de la începutul pandemiei, informează Agerpres, dr. Bîrluțiu fiind primul medic din județ care care primește o astfel de distincție onorifică.

victoria-birlutiu
Sursă foto: Facebook Comuna Sadu

 

Cu siguranţă, ce aţi făcut astăzi reprezintă pentru mine cea mai importantă distincţie, pentru că este una civică, din afara cadrului meu profesional, care înseamnă o recunoaştere de cu totul altă factură (...) Implicarea în perioada aceasta este a tuturor colegilor mei, practic sistemul sanitar românesc a fost în această perioadă, în totalitate, într-un efort pe care poate unii din exterior nu l-au perceput ca atare. Dar să ştiţi că a fost uriaș”, a spus Victoria Bîrluțiu.

Infecţionistul este unul dintre medicii care au consultat şi tratat cei mai mulţi pacienţi cu COVID-19 din judeţul Sibiu.

Nu este doar gestul şi decizia noastră, este un răspuns al cetăţeanului care, prin noi, aduce mulţumire şi preţuire pentru profesionalismul şi grija de care dă dovadă corpul profesional medical. Doamna conf. univ. dr Victoria Bîrluţiu, prin apartenenţa la comunitatea noastră, nu este doar un model de profesionist, ci şi un model de construcţie şi promovare a valorilor satului românesc”, a spus primarul comunei Sadu, Valentin Ivan.

Unul dintre pacienţii trataţi de medicul Victoria Bîrluţiu a fost şi prefectul judeţului, Mircea Creţu, care a ţinut să rostească vorbe de mulțumire.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe