Newsflash
Știri

Medic din Iași: Lupta cu virusul SARS-CoV-2 a fost pierdută

de Dorina Novac - oct. 4 2021
Medic din Iași: Lupta cu virusul SARS-CoV-2 a fost pierdută

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat că lupta cu virusul SARS-CoV-2 a fost pierdută, din cauza ratei scăzute a vaccinării şi dezinformării populaţiei.

Rosu Florin
Sursă imagine: Rosu Florin // Facebook

„Lupta cu virusul SARS-CoV-2 a fost pierdută. Toate unităţile sanitare împreună cu Unităţile şi Compartimentele Primiri Urgenţe au pus la dispoziţie maximum resurselor umane și financiare, mai puţin Spitalul Militar, care, în niciunul dintre valurile pandemice nu şi-a făcut simţită prezenţa”, a precizat managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, potrivit Agerpres.

Acesta a subliniat că s-a ajuns în această situaţie din cauza ratei scăzute de vaccinare, pe fondul dezinformării populaţiei.

„Putem să operaţionalizăm cât de multe paturi ATI, putem deschide noi spitale sau converti cât de multe secţii non-COVID în secţii COVID, rata scăzută a vaccinării împreună cu dezinformarea populaţiei a fost factorul determinant care ne-a adus în acest scenariu”, a menționat medicul Florin Roşu.

Prof. dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi a anunţat că duminică dimineaţa, la ora 04:00, erau utilizate toate paturile cu oxigen din Spitalul „Sf Spiridon”. Aceeaşi situaţie se înregistrează şi la Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Boli Infecţioase şi Spitalul CFR din Iaşi.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe