Newsflash
Știri

Medic de la Colentina: „Sunt obosită ... ca mulți alți colegi medici și asistenți”

de Dorina Novac - iul. 15 2020
Medic de la Colentina: „Sunt obosită ... ca mulți alți colegi medici și asistenți”

Medicul Mihaela Andreescu spune că numărul de cazuri în creştere de COVID-19 face ca Spitalul Colentina să nu poată fi încă deschis pacienţilor cronici şi că această perioadă „de sacrificiu” se prelungeşte nedefinit de mult.

Mihaela Andreescu, medic primar hematolog în cadrul Spitalului Colentina, a povestit într-o postare pe Facebook că este obosită, la fel ca mulți alți colegi medici și asistenți, deoarece în aceste luni de luptă cu COVID-19 a fost nevoită să se adapteze din mers multor reguli şi norme.

dr. Mihaela Andreescu
Dr. Mihaela Andreescu/Facebook

 

„...sunt obosită pentru că în toată această perioadă a trebuit să:
- citesc mult ca să înțeleg cu ce ne confruntăm atât ca și infecție cu coronavirus cât și ca impact al acestei infecții asupra afecțiunilor pe care le tratez ca specialist;
- să mă adaptez din mers multor reguli și norme și să înțeleg circuitele, să mă învăț cu noile echipamente de protecție;
- să fac psihoterapie unor copii (ai mei) care au trebuit să se adapteze atât școlii online, facultății online și mai rău... grădiniței online... cât și lipsei părinților de acasă (am ajuns de multe ori după ora 19:00-20:00 acasă, am lipsit sâmbete și duminici; am lipsit de Paște și Rusalii...)
- să renunț să am grijă de problemele personale de sănătate;
- și în cele din urmă am renunțat și la concediul de odihnă...”, a scris medicul de la Spitalul Colentina.

Aceasta mai spune că primește sute de telefoane pe zi, mesaje de la pacienți și că nu mai are puterea să le deschidă pe toate.

„Dacă eu am putut în perioada asta să fac atâtea sacrificii... cum de altfel fac și colegii mei care stau în combinezoane la 40 de grade cu transpirația șiroi pe ei... cum de vouă care trebuie doar «să purtați măști în spațiile publice și să păstrați disțantarea socială» vi se par astea sacrificii imposibile în plină pandemie???”, a întrebat dr. Mihaela Andreescu pe Facebook.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe