Newsflash
Știri

Medic de familie: „Cum voi putea diferenția viroza, gripa și COVID-19 la copiii mici?”

de Dorina Novac - aug. 20 2020
Medic de familie: „Cum voi putea diferenția viroza, gripa și COVID-19 la copiii mici?”

Medicul Egri Eduard se întreabă cum va putea diferenția, din punct de vedere clinic, odată cu începerea anului școlar, o viroză mai severă, o gripă și infecția cu noul coronavirus la copiii de creșă și de grădiniță.

Egri Eduard, medic de familie în Sibiu, a precizat într-o postare pe Facebook că toate acestea debutează la copii cu febră, tuse uscată, apatie eventual simptome digestive.

copii de cresa
Sursă imagine: unsplash.com

„Odată cu efervescenta începutului de an școlar mă gândesc cum voi putea diferenția din punct de vedere clinic, mai ales la copilul mic (creșă, grădiniță), o viroză mai severă, o gripă și infecția cu SARS-CoV-2”, a scris dr. Egri Eduard.

În acest context, medicul ia în calcul trei variante:

- Varianta testare imediată pentru gripă, aproximativ 60 de lei, iar pentru COVID-19 - 300 de lei = 360 lei și izolare până la venirea rezultatelor.

Potrivit lui, aceasta înseamnă costuri mari, dar și riscul de a bloca laboaratoarele din cauza numărului mare de cereri sau supraaglomerarea serviciilor de urgență pediatrică în speranța testării gratuite.

- Varianta izolare, urmărire și tratament simptomatic. Dr. Egri Eduard accentuează faptul că aici intervine o problemă - mulți copii sunt crescuți de bunici sau bone, multe în vârstă și cu alte probleme, dar și de părinți care, la rândul lor, lucrează cu oameni (medici, profesori, administrație, servicii etc.).
- Varianta „îi dăm drumul și vom vedea ce și cum va fi”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe