Newsflash
Știri

Măsuri mai relaxate de sărbători

de Cristina GHIOCA - dec. 10 2021
Măsuri mai relaxate de sărbători

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în 7 decembrie Hotărârea numărul 112 prin care se propune prelungirea stării de alertă, dar și adoptarea unor măsuri mai relaxate în viitorul apropiat, dar și în perioada sărbătorilor.

Astfel, în intervalul 24-25 decembrie 2021, respectiv 31 decembrie 2021 - 1 ianuarie 2022, s-a propus ca activitatea restaurantelor, cafenelelor și a teraselor să fie permisă fără restricţii de program, dar cu ocuparea până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului pentru persoanele care sunt vaccinate, precum și pentru cele nevaccinate, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid nu mai vechi de 72 de ore, respectiv 48 de ore. Rezultatul negativ al unui astfel de test antigen va putea fi folosit și pentru intrarea în magazinele nealimentare și centrele comerciale, el permiţând, totodată, și cazarea în hotelurile și pensiunile turistice.

Alte măsuri care urmează să fie aplicate în perioada următoare vizează eliminarea interdicţiilor de circulaţie a persoanelor; creșterea intervalului orar în care este permisă desfășurarea activităţilor cu publicul pentru toţi operatorii economici, inclusiv pentru competiţiile sportive și activităţile cultural-artistice (între orele 05:00-22:00); eliminarea obligativităţii purtării măștii de protecţie pentru toate spaţiile publice deschise neaglomerate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe