Newsflash
Știri

Marea Tzopăială pentru sport și fapte bune! Duminică, între orele 10 și 17, adulții pot fi și ei copii.

de Dan Dumitru MIHALACHE - iun. 7 2019
Marea Tzopăială pentru sport și fapte bune! Duminică, între orele 10 și 17, adulții pot fi și ei copii.

Duminică vom țopăi cu toții în Parcul Herăstrău din București! Acolo se va desfășura a treia ediție a unui eveniment sportiv-caritabil, organizat de Fundația Inovații Sociale Regina Maria în beneficiul celor 200 de copii din centrele sale educaționale. Activitățile sportive vor fi coordonate de instructori recunoscuți și apreciați, care au ales ca pe 9 iunie să facă, pro bono, un gest mic, dar important pentru educația copiilor.

Evenimentul #MareaTzopăială se va desfășura în Parcul Herăstrău la intrarea Charles de Gaulle, începând cu ora 10. Sute de părinți și copii vor participa la clase de sport, distracție, lecții de nutriție, activități recreative cu scopul de a strânge fonduri pentru susținerea educației celor 200 de copii din centrele educaționale ale Fundației Regina Maria: Centrul educațional Băneasa și Afterschool Clinceni. Cele două centre oferă în sprijin părinților în procesul de formare al copiilor. 

„Este un eveniment în care nu doar facem sport și ne distrăm o zi întreaga, dar încercăm să atragem atenția asupra unui fenomen din ce în ce mai grav pe care îl observam cu toții: copiii noștri nu mai fac sport, copiii noștri nu știu să se hrănească sănătos. Noi încercăm să îi facem să le placă din nou să facă sport”, a declarat Cristiana Mateoiu, directorul executiv al Fundației Inovații Sociale Regina Maria.

Mai țineți minte șotronul?

Îl puteți juca duminică în parc, alături de Asociația VolunDar. În plus, copiii se vor putea bucura, pe tot parcursul zilei, și de alte jocuri în aer liber, cum ar fi: rațele și vânătorii, țară-țară vrem ostași, vânătoarea de obiecte și multe altele. Cristiana Mateoiu: „Sunt o grămadă de jocuri care ne-au încântat copilăria și de care îmi amintesc cu bucurie dar pe care iată copiii noștri nu le învață decât atunci când le organizăm evenimente pe tema aceasta. Noi sperăm să prindă gustul lor și să le joace de acum încolo și din proprie inițiativă”.

Organizatorii au pregătit și alte activități care se vor desfășura duminică în parc, printre care: clase de sport pentru adulți, precum kangoo jumps (alături de Kinga Sebestyen și echipa Kangoo Jumps România), zumba (alături de Andrei Osanu), kick-boxing și aerobic (alături de trainerii Be Live Fitness Center Drumul Taberei), campionat de mini-fotbal alături de Vlad Munteanu și fotbaliștii Federației Române de Fotbal, fotbal feminin alături de Footballicious Girls și ACS Dream Team București. În plus, aceștia vor putea participa la tot felul de ateliere educative și creative, cum ar fi, de exemplu, lecții de nutriție susținute de dr. Mihaela Bilic. „Mihaela Bilic a fost împreună cu noi încă de la prima ediție. Este știut faptul că și ea este îngrijorată de acest fenomen al nutriției deficitare, pe care o au în special copiii”, a explicat Cristiana Mateoiu.

Marele premiu: patru zile la festivalul Neversea

Directorul executiv al Fundației Regina Maria spune că în afară de satisfacția de a ajuta un copil să își continue educația, participanții vor putea obține și unul din premiile oferite de „o mulțime de sponsori”, care s-au alăturat acestui demers. Marele premiu, spre exemplu, este un abonament de patru zile la festivalul Neversea, care va avea loc la Constanța între 4 și 7 iulie 2019. Vor mai fi și alte premii: „Avem 186 de bilete la tombolă, toate câștigătoare”.

Potrivit organizatorilor, orice adult este binevenit să participe „cu întreaga familie”; copiii sunt primiți gratuit, iar adulții sunt invitați să facă o donație de 50 de lei, care va merge în susținerea copiilor din cele două centre educaționale ale Fundației: „Copiii care vin în centrele noastre beneficiază nu doar de educație, ci și de suport emoțional, învață să devină în fiecare zi un pic mai buni și mai de folos pentru societatea în care trăiesc”, adaugă Cristiana Mateoiu. Potrivit acesteia, condiția fizică nu este foarte importantă, ci doar dorința de a face bine: „Sunt sporturi pentru toată lumea, sporturi accesibile”.

Biletele se pot obține de pe: bilete.ro, fundatiareginamaria.ro sau direct la eveniment.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe