Newsflash
Știri

Maratonul Vaccinării la Cluj are loc între 14 și 17 mai

de Florentina Ionescu - mai 4 2021
Maratonul Vaccinării la Cluj are loc între 14 și 17 mai

Clujenii se vor putea vaccina împotriva COVID-19 fără programare, în perioada 14-17 mai, în cadrul așa-numitului Maraton al Vaccinării.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Instituția Prefectului Cluj și Primăria Municipiului Cluj-Napoca, organizează, în perioada 14-17 mai, „Maratonul Vaccinării – Împreună pentru Cluj!”, se arată într-un comunicat remis redacției. 

UMF Cluj (2)

Timp de trei zile, non-stop, locuitorii din Cluj-Napoca cu vârsta de peste 16 ani, dar și cei din alte localități, se vor putea vaccina cu serul Pfizer-BioNTech, fără programare, în cadrul centrului de vaccinare care va fi amenajat la Sala Polivalentă BT Arena.

„Imunizarea prin vaccinare salvează milioane de vieţi în fiecare an şi este recunoscută pe scară largă drept una dintre cele mai reuşite măsuri de prevenţie pentru păstrarea sănătăţii. Cu atât mai mult, în aceste vremuri complicate, noi, în calitate de promotori ai sănătății, ne considerăm responsabili de informarea corectă și mijlocirea accesului populației la vaccinul anti COVID-19. Prin acest maraton, vom putea veni în sprijinul populației care își dorește să revină la viața de dinainte de pandemie și, totodată, îi vom putea mobiliza pe cei indeciși și le vom oferi acces celor care nu au avut posibilitatea să se programeze prin metodele puse la dispoziție până acum”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Ce parteneri sunt implicați în această inițiativă

Pe lângă instituțiile administrative locale și județene, parteneri în această inițiativă vor mai fi și spitalele universitare din Cluj-Napoca, Colegiul Medicilor Cluj și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala Cluj.

„Fiind un eveniment de mare anvergură, în care se vor investi resurse umane, materiale și logistice însemnate, ne bucurăm de susținerea oferită de autoritățile locale și județene și orice formă de sprijin va fi bine-venită și foarte apreciată. Sperăm că astfel vom putea oferi un exemplu și pentru alte orașe din țară și vom contribui cu succes la stoparea pandemiei care ne-a afectat viețile de mai bine de un an de zile”, a mai precizat rectorul UMF “Iuliu Hațieganu”.

La inițiativa universităților de medicină și farmacie, acest eveniment se va desfășura și la București, Iași, Târgu-Mureș și Craiova.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe