Newsflash
Știri

Maratonul Vaccinării București, ediția a II-a: peste 1.000 de voluntari din sistemul medical

de L. Budin - mai 25 2021
Maratonul Vaccinării București, ediția a II-a: peste 1.000 de voluntari din sistemul medical

Peste 1.000 de medici, studenţi și asistenţi medicali vor participa, pe bază de voluntariat, la ediţia a II-a Maratonului Vaccinării Bucureşti. Vor administra atât serul Pfizer, cât și cel de la Johnson & Johnson.

Sunt aşteptaţi atât bucureștenii care au primit prima doză la ediția I a Maratonului, cât şi cei care doresc să facă acum prima doză, urmând ca rapelul să îl facă după trei săptămâni, la oricare dintre centrele de vaccinare unde sunt locuri disponibile, se arată într-un comunicat preluat de Agerpres. În prima etapă a Maratonului s-au vaccinat 20.360 de persoane.

maraton-vaccinare-1
Sursă foto: Universitatea de Mediciă și Farmacie „Carol Davila”

 

Proces eficientizat

Oamenii au acum posibilitatea de a se imuniza și cu serul Johnson & Johnson, care se administrează într-o singură doză. La Sala Palatului au fost pregătite circuite separate, destinate exclusiv imunizării cu acest ser.
În cele două centre de vaccinare - Sala Palatului şi Biblioteca Naţională a României - vor fi amenajate în total 50 de fluxuri de vaccinare: 35 la Sala Palatului şi 15 la Biblioteca Naţională.

Ținând cont de experienţa acumulată la ediţia anterioară, vom încerca să eficientizăm şi mai mult procesul de vaccinare. Astfel, am crescut numărul de fluxuri de vaccinare de la Biblioteca Naţională a României, pentru a veni în întâmpinarea cererii mari pe care am constatat-o la prima ediţie a Maratonului Vaccinării - Ediţia Bucureşti (...) Fiecare om vaccinat înseamnă un pas mai aproape de normalitate”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”.

Un gest de solidaritate

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, a subliniat importanţa implicării în această campanie a specialiştilor de la „Carol Davila”:

Este un gest de responsabilitate, de solidaritate şi de grijă faţă de nevoia fiecărui om, printr-o implicare voluntară a întregului corp medical şi academic”.

Maratonul Vaccinării Bucureşti, ediţia a II-a, este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România - Filiala Municipiului Bucureşti, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV) şi al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe