Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Maraton de vaccinare anti-COVID, la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 13 mai 2021, ora 14:10

La Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea din județul Ilfov va fi organizat, în weekendul 14-16 mai, un maraton de vaccinare anti-COVID.

Imunizarea se va realiza cu serurile Pfizer-BioNTech sau Moderna, doar cu prezentarea cărții de identitate valabile, fără programare.

maratonul vaccinarii

Potrivit reprezentanților CJ Ilfov, programul va fi unul extins cu patru ore, respectiv între orele 8:00-24:00.

„Între orele 22:00-24:00, persoanele care se îndreaptă spre centrul de vaccinare Buftea sunt exceptate de la restricțiile de trafic impuse de starea de alertă, la fel și cei care pot face dovada vaccinării”, se arată într-un comunicat al CJ Ilfov.

Organizatorii îşi propun vaccinarea a 800 de persoane pe zi pe durata maratonului.

De la începutul campaniei naționale de vaccinare și până în prezent, la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea au fost alocate 40.482 de doze de vaccin (37.823 Pfizer-BioNTech și 17.790 Moderna).

Un număr de 22.692 de persoane au primit până acum prima doză de vaccin și 17.790 persoane au efectuat și rapelul.

Evenimentul se adresează și grupurilor defavorizate, respectiv persoanelor cu dizabilități și/sau care sunt greu deplasabile. În acest sens, există chiar și un protocol de colaborare semnat între Primăria orașului Buftea și Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea, prin care echipele mobile cu personal medical efectuează  acțiuni de vaccinare împotriva COVID-19 pe toată raza județului Ilfov.

„Beneficiarii sunt persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, nedeplasabile și personalul din cele 28 de centre de îngrijire pentru vârstnici din județul Ilfov, arondate de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov. Până în prezent s-au efectuat 127 de deplasări ale echipei mobile de vaccinare, dintre care 45 au fost la domiciliu, și au fost efectuate 3500 de vaccinări în centre rezidențiale”, se arată în comunicat.

Evenimentul este organizat la inițiativa Consiliului Județean Ilfov, cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică Ilfov, al Primăriei orașului Buftea și al Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea.

Etichete: Pfizer-BioNTech Spitalul de Obstetrica-Ginecologie Buftea maraton de vaccinare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.