Newsflash
Știri

Maramureș: caravana de depistare a tuberculozei ajunge în 12 comune

de L. Budin - iul. 8 2021
Maramureș: caravana de depistare a tuberculozei ajunge în 12 comune

Până pe data de 9 iulie, inclusiv, caravana Screening TB a Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta ajunge în comunitățile rurale din Maramureș.

Sub sloganul „Respirăm împreună”, caravana funcționează în cadrul celui mai amplu proiect de acest fel, derulat cu foduri europene, la inițiativa Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, în parteneriat cu fundația Romanian Angel Appeal.

screening-tb
Sursă: Facebook Screening TB Romania

 

Acces dificil la servicii medicale

Caravana face popas în comunele Câmpulung la Tisa, Bocicoiu Mare, Ruscova, Poienile de sub Munte, Moisei, Săcel, Bogdan Vodă, Călinești, Desești, Copalnic- Mănăștur, Coroieni, Mireșu Mare – acolo unde s-au înregistrat mai multe cazuri de tuberculoză, în ultimii ani, și unde accesul la serviciile medicale urbane este dificil, se arată pe pagina de Facebook Screening TB Romania.

Persoanele care au un test pozitiv la screening vor fi deferite către serviciile de diagnostic și tratament (dispensare TB), pentru confirmarea și stabilirea diagnosticului.

Prevenire și depistare precoce

În anul 2019, județul Maramureș a înregistrat o incidență de 54 de cazuri noi de tuberculoză la mia de locuitori.

Obiectivul general al proiectului, se arată pe website-ul dedicat, este promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare. Aceasta se poate face și prin organizarea de programe de sănătate și servicii orientate către prevenirea, depistarea precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei - inclusiv al tuberculozei latente. 

Citește și:

Importanța screeningului pentru tuberculoză

Caravană națională de ecografii mamare gratuite

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe