Newsflash
Știri

MApN: Elevii şi studenţii, testați la revenirea în instituțiile de învățământ

de Dorina Novac - feb. 8 2021
MApN: Elevii şi studenţii, testați la revenirea în instituțiile de învățământ

Elevii și studenții vor fi testați pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, conform procedurilor în vigoare, la întoarcerea în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale.

Instituțiile de învățământ preuniversitar al Ministerului Apărării Naționale MApN (preșcolar, liceal și postliceal) au început de luni activitățile și procesul educațional în formatul față în față, revenirea la cursuri a elevilor și cursanților fiind planificată în mod eșalonat.

elevi testati covid
Sursă imagine: Pixabay

„În ceea ce privește instituțiile de învățământ superior militar, deciziile privind forma de reluare a cursurilor vor fi luate cu respectarea principiului autonomiei universitare, comandanții acestora, împreună cu senatele universitare, urmând să hotărască și să comunice studenților militari, în timp util, modul de reluare a cursurilor după finalizarea sesiunii de examene și încheierea vacanței intersemestriale”, informează MApN.

Studenții militari înmatriculați la universitățile de medicină din București și Târgu Mureș vor continua procesele universitare conform deciziilor senatelor universitare ale celor două înstituții de învățământ superior.

Reprezentanţii ministerului precizează că în toate instituțiile de învățământ ale MApN au fost luate măsuri pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, iar Direcția medicală monitorizează evoluția situației epidemiologice și coordonează activitățile de testare de tip RT PCR a elevilor și studenților.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe