Newsflash
Știri

Manifestări medicale - primăvara 2023

de Dr. Mariana MINEA - mar. 31 2023
Manifestări medicale - primăvara 2023

Ca în fiecare an, perioada aprilie-iunie se anunţă bogată în evenimente medicale, pentru unele organizatorii păstrând opţiunea participării online.

manifestari

Lista manifestărilor medicale pentru lunile următoare este în curs de actualizare. Vă prezentăm din ea câteva repere, în speranţa că vă vor fi de ajutor în programarea activităţii dumneavoastră.

În perioada aprilie-iunie vor continua conferinţele din seria Medic.ro, sub titlul „Prevenţie, abordare terapeutică și comunicare în medicina de familie”, creditate cu câte 12 EMC. Cinci întâlniri Medic.ro vor avea loc hibrid sau online, iar în format fizic se va desfășura Medic.ro Constanţa, la hotelul Zenith din Mamaia, la final de iunie.

Tot în format hibrid sau online se vor derula și conferinţele Pediatru.ro, „Actualităţi în pediatrie”, creditate cu 12 EMC, conferinţele Dietetician, sub titlul „Nutriţia sănătoasă, un echilibru între nevoie și plăcere” (6 EMC), precum și cele două întâlniri Farmacist.ro („Actualităţi în farmacologie și farmacoterapie”, 16 EFC). Evenimentele se adresează exclusiv profesioniștilor în sănătate, iar participarea este gratuită. Calendarul evenimentelor este disponibil pe medichub.ro/evenimente.

O nouă ediţie a conferinţei RoVaccin va avea loc în perioada 7-8 aprilie, organizată de Societatea Română de Microbiologie.

Cursuri, conferinţe interdisciplinare

În aprilie continuă seria de cursuri organizate de Societatea Română de Cardiologie (SRC). Astfel, la București vor avea loc cursul de o zi „Best of EHRA”, organizat de Grupul de lucru de Aritmie din cadrul SRC, și Cursul de boli cardiace ereditare. În aceeași lună se va desfășura, online, Conferinţa Societăţii Române de Hipertensiune arterială. Pentru final de aprilie se anunţă și manifestarea „Tromboembolismul venos”, organizată de Societatea Română de Medicină Vasculară. Începutul lunii mai (3-6 mai) înseamnă pentru cardiologi și nu doar pentru ei Conferinţa de Primăvară a Societăţii Române de Cardiologie, care anul acesta se va desfășura la Sibiu. Iunie va aduce din partea SRC Forumul de Insuficienţă Cardiacă (16-17 iunie, București), Cursul de cardiooncologie (23-24 iunie, Constanţa) și Expo meeting Cardiodiab (30 iunie - 1 iulie, Poiana Brașov).

Și Societatea Română de Pneumologie (SRP) pregătește o serie de evenimente: Conferinţa comună SRMI-SRP, realizată împreună cu Societatea Română de Medicină Internă (21-23 aprilie), Forumul interdisciplinar „Pneumologie – Alergologie – ORL – Dermatologie”, precum și „Exigenţă și Excelenţă în Astm”, ediţia a IV-a (11-13 mai). În iunie va avea loc conferinţa „Managementul Bolilor Pulmonare”, coordonată de prof. dr. Florin Mihălţan. Pentru 23 și 24 iunie se anunţă „Pneumo Update Europe 2023”, în format virtual și fizic (la Amsterdam), și tot la final de iunie vor avea loc Congresul Internaţional de Pneumologie pediatrică, ediţia a XXII-a, la Antibes, Riviera Franceză, și Conferinţa Naţională de Pneumopatii Interstiţiale Difuze.

Mai dens

Luna mai se anunţă bogată în manifestări știinţifice. În această lună vor avea loc două evenimente dedicate profesioniștilor care susţin două importante instituţii bucureștene. Este vorba de Conferinţa „Zilele Medicale și Știinţifice ale Institutului Oncologic București” (5-7 mai) și de Conferinţa Naţională cu participare internaţională „Zilele Medicale și Știinţifice ale Spitalului Clinic de Psihiatrie «Prof. dr. Alexandru Obregia»” (20 mai), organizate de MedicHub.

În perioada 11-13 mai va avea loc Congresul Naţional de Medicină Fetală și Neonatală, iar între 17 și 21 mai, medicii de familie sunt așteptaţi, la Iași, la Conferinţa Naţională „Ziua Medicului de Familie”, care se va desfășura în format hibrid.

Luna mai înseamnă pentru alergologi Congresul Societăţii Române de Alergologie și Imunologie Clinică, în format fizic, la București, iar pentru anesteziști – Congresul Societăţii Române de Anestezie și Terapie Intensivă (Sinaia), ajuns la ediţia cu numărul 49. Pentru perioada 18-20 mai, Societatea Română de Nefrologie organizează evenimentul „NefroCall”, în format hibrid, la Cluj-Napoca. Evenimentul anului pentru diabetologi, Congresul Societăţii Naţionale de Diabet, Nutriţie și Boli Metabolice, va avea loc la Poiana Brașov între 21 și 24 mai.

Alte manifestări medicale importante sunt programate în iunie: Congresul Naţional de Gastroenterologie (Iași), Conferinţa Naţională de Psihiatrie (București), Congresul Naţional de Diabet, Nutriţie și Endocrinologie Pediatrică (Timișoara). În zilele de 15 și 16 iunie va avea loc, exclusiv în format fizic, Cursul Naţional Urgemed, organizat de Asociaţia Medicilor de Familie București-Ilfov și de UMF „Carol Davila” București.


Pe aceeași temă:

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe