Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Mai puțină radioterapie, pentru o evoluție mai bună

Viața Medicală
Dr. Mădălina Badea vineri, 31 iulie 2020

Reducerea duratei radioterapiei la un număr de cinci ședinţe săptămânale conduce la obţinerea unui număr scăzut de reacţii adverse, similar cu tratamentul convenţional care include ședinţe zilnice în aceeași perioadă pentru femeile cu cancer mamar invaziv cu risc scăzut.

 Acesta este rezultatul studiului FAST, ce a urmărit timp de zece ani paciente la care administrarea zilnică a radioterapiei nu era posibilă, unele dintre acestea fiind extrem de fragile.

Pentru aceste paciente s-a dovedit că administrarea dozei de 50 Gy fracţionată în prize săptămânale are rezultate similare privind toleranţa pe termen lung, față de administrarea în doze mai mici, zilnic, timp de cinci săptămâni. Aspectul sânului la mamografie a fost similar între cele două grupuri pe termen lung, la fel ca incidenţa cancerului în sânul ipsilateral și rata de mortalitate.

Etichete: Radioterapie cancer san cancer mamar tratament durata

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC