Newsflash
Știri

Mai puțină radioterapie, pentru o evoluție mai bună

de Dr. Mădălina Badea - iul. 31 2020
Mai puțină radioterapie, pentru o evoluție mai bună

Reducerea duratei radioterapiei la un număr de cinci ședinţe săptămânale conduce la obţinerea unui număr scăzut de reacţii adverse, similar cu tratamentul convenţional care include ședinţe zilnice în aceeași perioadă pentru femeile cu cancer mamar invaziv cu risc scăzut.

 Acesta este rezultatul studiului FAST, ce a urmărit timp de zece ani paciente la care administrarea zilnică a radioterapiei nu era posibilă, unele dintre acestea fiind extrem de fragile.

Pentru aceste paciente s-a dovedit că administrarea dozei de 50 Gy fracţionată în prize săptămânale are rezultate similare privind toleranţa pe termen lung, față de administrarea în doze mai mici, zilnic, timp de cinci săptămâni. Aspectul sânului la mamografie a fost similar între cele două grupuri pe termen lung, la fel ca incidenţa cancerului în sânul ipsilateral și rata de mortalitate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe