Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Mai multe paturi pentru pacienții COVID, la spitalul „Victor Babeș” Timișoara

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 20 septembrie 2021, ora 12:16

Reprezentanții Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara au anunțat că a fost suplimentat nunărul de paturi destinate pacienților cu COVID-19.

Crește numărul de paturi destinate pacienților infectați cu SARS-CoV-2, au anunțat în această dimineață reprezentanții Spitalului Dr. Victor Babeș din Timișoara, pe o populară rețea socială.

Așadar, de astăzi a fost suplimentat numărul de paturi în zona roșie a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara. Cele 23 de paturi nou destinate pacienților cu coronavirus sunt în Secția de Boli Infecțioase a unității, mai arată sursa citată. 

spitalul victor babes timisoara foto facebook 20 septembrie

„În ultimele zile a fost o explozie, practic, de pacienți infectați cu SARS-CoV-2 care au ajuns la noi, având forme moderate, dar și severe. Nu puțini sunt cei care au nevoie de oxigen suplimentar. Am fost nevoiți să extindem zona roșie și am introdus alte câteva saloane de la boli infecțioase. Pacienții care erau în acele saloane până acum au fost mutați intr-o «zonă albă» de pe o alta sectie. Pentru asta am reorganizat Secția de Pneumologie. Vrem să o păstrăm «albă». Nu ne putem permite să neglijăm pacienții cu patologii acute, asta în primul rând, dar nici pe cei cu neoplasme. La etajul 1 vor fi tratați atât pacienții cu diagnostic de pleurezie, cu pneumonii, altele decât cele produse de coronavirus, BPOC, dar și cei cu neoplazii pulmonare. La etajul doi vor fi tratați pacienții cu TBC. Nu vom renunța la paturile din zona albă în care trebuie să tratăm pacienții cu afecțiuni pulmonare care necesită internare”, spune prof. dr Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie dr. Victor Babeș Timișoara.

De asemenea, pentru viitor, se are în vedere și înființarea unei secții de pre-terapie pentru pacienții cu COVID-19 cu forme severe și foarte severe de boală, aceasta în funcție de evoluția cazurilor, mai spune conducerea unității.

„Am mai spus-o și o repet, acest val patru de COVID 19, care ne va lovi cu forță, este valul nevaccinaților. Aproape 98 la sută din cei care vin în spital și au forme moderate sau severe de boală nu au fost imunizați. Cei cativa pacienți internați, vaccinați cu doză completă și care au o formă medie de boală, deci nu severă, au o imunitate scăzută din cauza unor comorbidități, de exmplu neoplazii sau alte afecțiuni foarte grave, iar vaccinul nu își face în totalitate efectul. În același timp, avem foarte mulți pacienți cu COVID tineri, bineînțeles, nevaccinati”, spune prof. dr Cristian Oancea, managerul Spitalului dr. Victor Babeș Timișoara.

În aceeași postare, reprezentanții unității au explicat că astăzi în Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie dr. Victor Babeș sunt internați 71 de pacienți cu COVID-19.

Etichete: spitalul victor babes timisoara victor babes timisoara paturi covid pacienti covid pacienti covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.