Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

MAGNEZIUL DE LA MOLECULĂ LA VIAŢĂ

Viața Medicală
Prof. dr. Mihai NECHIFOR vineri, 18 septembrie 2009

Al 12-lea Simpozion Internaţional de Magneziu, organizat de Society for the Development of Research on Magnesium şi Societatea Română de Cercetare a Magneziului, ce va avea loc la Centrul de Conferinţe „Unirea“, din Iaşi, între 22 şi 25 septembrie 2009, este cea mai importantă manifestare ştiinţifică internaţională în această arie şi se organizează din trei în trei ani. În 2006 a avut loc la Kajikojima, lângă Osaka, în Japonia. (...)

   La această manifestare ştiinţifică vor participa cercetători din 23 de ţări şi din diverse arii de activitate, ce vor prezenta date noi referitoare la rolul şi locul magneziului în lumea vie şi în corpul uman atât în stări fiziologice, cât şi patologice. Alte date se vor referi la utilizarea terapeutică a produselor care conţin magneziu. Unele din cele mai prestigioase personalităţi ştiinţifice internaţionale ale domeniului vor fi prezente la Iaşi. Dintre acestea îi menţionăm pe profesorii: Yves Rayssiguier (Franţa), preşedintele societăţii internaţionale (SDRM), Yoshiki Nishizawa şi Keiji Torimitsu (Japonia), Andrea Rosanoff şi William Wegliki (SUA), Robert Vink (Australia), Jurgen Vormann şi M. Kolisek (Germania), Mario Barbagallo, Fredericia Wolf, Jeanette Maier şi Stefano Iotti (Italia), Jesus Escanero şi F. Bancalero (Spania), F. C. Cheng (Taiwan), F. Guerrero-Romerro (Mexic), R. Rylander şi A. Haenni (Suedia), Guosong Liu (China), Maria Laires (Portugalia), Ronald Smetana (Austria) şi alţii alături de universitari români cu contribuţii în domeniu cum ar fi: Nicolae Miu (Cluj-Napoca), Corneliu Zeana şi Manole Cojocaru (Bucureşti), Paul J. Porr (Sibiu), Iuliana Popovici (Iaşi), Andrei Tica (Craiova).
   Editorul revistei Magnesium Research (cu un bun factor de impact ISI), profesorul André Mazur, va fi şi el prezent şi va prezenta evoluţia şi perspectivele acestei reviste, cea mai importantă în domeniu şi care a publicat, în numărul din septembrie (care se va regăsi în mapele tuturor participanţilor), rezumatele acceptate şi unele dintre expunerile în plen. În cadrul congresului se va desfăşura şi un curs, „Magnesium in health and diseases“, la care vor participa 150–200 de medici.
   Noutăţile pe care le vor aduce lucrările din program vor fi prezentate într-un viitor articol de sinteză. Din tematica înscrisă în programul Congresului rezultă o preocupare a comunităţii ştiinţifice de înţelegere a mecanismelor complexe prin care magneziul este implicat în lumea vie, preocupare dublată de efortul de a utiliza în mod practic spre binele omului aceste cunoştinţe. Moment de evaluare a progreselor ştiinţifice în domeniu, dar şi de schimburi de idei pe care le dorim cât mai fructuoase, reuniunea susţine o viziune holistică, integrativă a diverselor descoperiri ştiinţifice în efortul de a înţelege viul, normalul, dar şi patologicul.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 de lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC