Newsflash
Știri

MAE le recomandă românilor să efectueze doar călătoriile esenţiale

de Dorina Novac - aug. 20 2020
MAE le recomandă românilor să efectueze doar călătoriile esenţiale

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să analizeze oportunitatea oricărei deplasări în străinătate și să efectueze numai călătoriile care sunt considerate esențiale.

Potrivit unui comunicat de presă, în contextul evoluției pandemiei de COVID-19 la nivel global, precum și al măsurilor adoptate de autoritățile române pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) adresează cetățenilor români rugămintea de a evalua oportunitatea efectuării anumitor deplasări în străinătate care nu sunt esențiale.

calatorii esentiale
Sursă imagine: Pixabay

 

Sursa citată precizează  că printre măsurile adoptate de autoritățile române se regăsește și măsura constituirii și actualizării periodice a listei țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune măsura autoizolării pentru toate persoanele care sosesc în România din țările/zonele respective. 

„Având în vedere faptul că lista menționată este actualizată săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică din România, MAE subliniază că există posibilitatea ca anumite state/zone să fie incluse de către autoritățile române pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că zborurile către/dinspre statele/zonele respective pot fi anulate”, se arată în comunicatul MAE.

În acest context, MAE recomandă cetățenilor români consultarea paginii web a Institutului Național de Sănătate Publică din România pentru informații actualizate privind lista statelor cu risc epidemiologic, precum și a site-ului MAE, în special a rubricilor Atenționări de călătorie COVID-19 pentru Europa și Atenționări de călătorie COVID-19 pentru alte regiuni, pentru informații privind măsurile adoptate de alte state în contextul pandemiei de COVID-19.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe