Newsflash
Știri

MAE: Ce condiții trebuie să îndeplinească românii pentru a intra în Egipt

de Florentina Ionescu - aug. 13 2020
MAE: Ce condiții trebuie să îndeplinească românii pentru a intra în Egipt

Ministerul Afacerilor Externe a explicat printr-un comunicat cum se modifica condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Arabe Egipt în contextul pandemiei de COVID-19.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), autoritățile egiptene au anunțat noile măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, măsuri care vor intra în vigoare în 15 august 2020.

egipt masuri covid

Astfel, conform informațiilor comunicate de autoritățile egiptene, cetățenii străini care se deplasează în Republica Arabă Egipt, inclusiv cetățenii români, trebuie să prezinte la punctele de trecere a frontierei, în mod obligatoriu, un test molecular negativ (tip PCR) pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior efectuării călătoriei.

Măsura nu se aplică persoanelor care sosesc prin intermediul curselor aeriene directe pe aeroporturile din Sharm El Sheikh, Taba, Hurghada, Marsa Alam și Marsa Matrouh, se arată în comunicatul MAE.

Potrivit noilor măsuri, persoanele care doresc să efectueze deplasări în/din Guvernoratul Sinaiul de Sud din/către alte localități aflate în Republica Arabă Egipt trebuie să prezinte, în mod obligatoriu, un test molecular negativ (tip PCR) pentru infecția cu SARS-CoV-2, în condițiile menționate anterior.

Informații cu privire la noua măsură sunt disponibile pe site-ul Ambasadei României la Cairo, la acest link.


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe