Newsflash
Știri

Luni are loc ceremonia de deschidere a noului an universitar la UMFCD

de Florentina Ionescu - oct. 1 2021
Luni are loc ceremonia de deschidere a noului an universitar la UMFCD

Ceremonia de deschidere a anului universitar 2021 – 2022 la UMF „Carol Davila” din București va avea loc luni, 4 octombrie.

Reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București (UMFCD) au anunțat că luni, 4 octombrie, va avea loc deschiderea oficială a noul an universitar 2021-2022, eveniment emblematic care va reuni la UMFCD din Bucureşti peste 13.000 de studenți. 

UMF-Corol-Davila

Dintre aceștia, 2.271 vor trece pentru prima oară pragul celei mai vechi și mai titrate instituții de învățământ superior medical românesc, se arată pe site-ul oficial al instituției. Evenimentul va fi transmis online pe pagina oficiala de Facebook: www.facebook.com/UMFCD.

Deschiderea oficială a noului an universitar, 2021-2022, va avea loc luni, la ora 10:00, în incinta Palatului Facultății de Medicină din Capitală, la care vor participa peste 13.000 de studenți.

Noua generație de studenți mediciniciști a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti va purta simbolic, pe tot parcursul anilor de studii de licență, numele ilustrului medic virusolog „Academician Nicolae Cajal”, personalitate marcantă a medicinei românești și internaționale, se arată într-un comunicat de presă al UMFCD.

Astfel, tânăra generație „Academician Nicolae Cajal”, prin cei 2.271 de boboci mediciniști ai săi, împreună cu alţi 9.216 de studenţi din anii superiori, aproximativ 1.900 de masteranzi și doctoranzi ai Universităţii, precum şi cadrele didactice ale acesteia, vor face să răsune încă odată imnul academic Gaudeamus Igitur.

Mesajul rectorului: „Program adaptat fiecărei discipline”

„Ne aflăm deja în cel de-al doilea an al pandemiei de COVID-19 și din nefericire într-un al IV-lea val generat de virusul SARS CoV-2, perioadă extremă în care încercăm să păstrăm într-o aceeași linie educațională tradițională întreaga platformă didactică din cadrul Universității noastre și, cu certitudine, cu respectarea strictă a tuturor condițiilor de siguranță epidemiologică, dar cu rezerva faptului că, în funcție de evoluția pandemiei, anumite cursuri ar putea fi redirecționate către mediul online și după un program adaptat fiecărei discipline de studiu ” a declarat rectorul Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, prof. dr. Viorel Jinga.

viorel_jinga_10026_1200_90_bigger

Acesta a precizat că „nu întâmplător noua generație de studenți mediciniști a Universității noastre va purta, pe întreg parcursul anilor de studii de licență, numele reputatului virusolog , Academician Nicolae Cajal”.

Rectorul UMFCD speră ca vasta operă științifică pe care academicianul Nicolae Cajal a lăsat-o drept moștenire să devină o opțiune reală de studiu intens, nu numai pentru actualii boboci, ci și pentru colegii lor mai mari „și poate că astfel, prin programele intense de cercetare științifică medicală derulate de către UMFCD, ideea unuia dintre studenți să-și găsească genialitatea chiar în lupta pe care noi toți o ducem împotriva acestei pandemii”.

De asemenea, rectorul UMF „Carol Davila”, prof. dr. Viorel Jinga, a ținut să le ureze tuturor bun venit în noul an universitar. Acest mesaj se adresează în mod special celor 2.271 de boboci mediciniști „față de care am convingerea că se vor încadra perfect în principalele coordonate ale UMFCD – Inițiere, Evoluție, Excelență. 

Prof. dr. Viorel Jinga a dorit să le amintească bobocilor de la Medicină „că drumul spre performanța academică este unul extrem de lung, greu, poate sinuos, dar ale cărui porți spre succes se deschid odată cu porțile Universității pe care și-au ales să o urmeze”.

Câți studenți s-au înscris în anul întâi

Dintre cei 2.271 de studenţi înscrişi în anul I la studiile de licenţă din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti 55 sunt în sectorul români de pretutindeni, 330 (studenți străini la modulul de limba engleză) și 175 (studenți străini la modulul de limba română).

Prestigioasa instituție de învățământ superior medical numără, în prezent, peste 13.000 de studenți, dintre care 11.487 studenți sunt înscriși la studiile de licență.

Reamintim că anul acesta, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti a înregistrat o nouă performanță academică: a urcat în ierarhia unuia dintre cele mai presigioase clasamente internaționale ale universităților – TOP Shanghai, poziționându-se în intervalul 101-150 în Domeniul „Medical Sciences”, pe subiectul „Clinical Medicine”, se arată în același comunicat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe