Newsflash
Știri

Locuri de muncă în Europa

de - sept. 21 2012
Locuri de muncă în Europa

   La întâlnirea cu presa ce a încheiat Conferinţa „Locuri de muncă pentru Europa“, desfăşurată la Bruxelles, în perioada 6–7 septembrie, László Andor, comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune, a subliniat că este nevoie urgentă ca guvernele, instituţiile UE şi partenerii sociali să lucreze împreună pentru a rezolva ocuparea forţei de muncă şi criza socială din Europa. În opinia sa, lipsa cererii de forţă de muncă este în mod clar o problemă reală. Adaptarea competenţelor la cerinţele pieţei muncii este importantă, dar nu se va ajunge departe în absenţa unor măsuri pentru crearea de noi locuri de muncă. Investiţiile trebuie să fie intensificate, în special în sectoarele comerciale şi în dezvoltarea competenţelor personale, dar crearea de locuri de muncă în sine trebuie să fie tratată ca o prioritate. Politica de coeziune a UE şi Fondul Social European din cadrul acesteia au un rol crucial în investiţii, pentru a asigura dezvoltarea economică în întreaga Europă, astfel încât oportunităţile de angajare să existe pe întreg continentul. Consolidarea economiei sociale şi a sistemelor de ocupare a forţei de muncă comunitare, care să răspundă nevoilor economice şi sociale locale (în special în sectoarele ecologic şi de sănătate) este indispensabilă pentru viitor. Nu e vorba de ajustări ale normelor şi a numerelor calculate dintr-un birou într-un turn de fildeş, a asigurat dl László Andor, ci despre îmbunătăţiri structurale, investiţii în oameni, dialog social. „Trebuie să lucrăm împreună pentru a construi această cale. Oamenii din instituţiile UE, guverne, sindicate, patronate, ONG-uri şi mediile universitare trebuie să plece de la această conferinţă hotărâţi să pună în practică, la fiecare nivel, măsurile concrete care le-am convenit pe aici“, a mai spus comisarul european. (Dr. M. D.)

  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe