Newsflash
Știri

Locuinţe pentru specialiștii din domeniul sănătăţii

de Dorina Novac - mar. 10 2023
Locuinţe pentru specialiștii din domeniul sănătăţii

Tinerii cu venituri reduse, medicii și profesorii care locuiesc în Sectorul 1 sunt beneficiarii unui amplu proiect de construire de locuințe.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a semnat la Ministerul Dezvoltării contractul de finanțare pentru construcția a 11 blocuri de locuințe performante energetic destinate tinerilor din comunitățile marginalizate și grupurilor vulnerabile ale Sectorului 1, dar și specialiștilor în sănătate și educație.

locuinte

Finanțarea în valoare totală de 165,6 milioane lei va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Citește și: Bloc cu 20 de apartamente construit pentru medici la Botoșani

„Blocurile vor avea un număr total de 366 de apartamente: 122 de garsoniere, 183 de apartamente cu două camere și 61 apartamente cu trei camere, aria desfășurată totală, inclusiv subsol, a celor 11 imobile fiind de aproximativ 34.638, 4 mp. Pe lângă cele 11 blocuri, pe terenul în suprafață de 30.662,94 mp, aflat în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, vor fi amenajate locuri de joacă, spații verzi, 400 de locuri de parcare și vor fi montate stații de încărcare pentru vehiculele electrice”, se arată într-un comunicat.

Cele 11 blocuri vor avea 4-5 etaje și sunt imobile nZEB plus, cu performanță energetică foarte ridicată la care necesarul de energie din surse convenționale este aproape egal cu zero și este acoperit cu energie din surse regenerabile.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe