Newsflash
Știri

Lituania a impus restricții de călătorie pentru români

de Dorina Novac - aug. 19 2020
Lituania a impus restricții de călătorie pentru români

Ministerul Afacerilor Externe anunță că românii care călătoresc în Lituania trebuie să prezinte un test negativ COVID-19 făcut cu maximum 72 de ore înainte şi să intre în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile.

Potrivit unui comunicat de presă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că autorităţile din Republica Lituania au revizuit, începând cu data de 17 august, condiţiile de intrare în acest stat pentru cetăţenii şi rezidenţii permanenţi ai statelor Uniunii Europene, Spaţiului Economic European, precum şi din Confederaţia Elveţiană şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

restrictii de calatorie
Sursă imagine: pixabay

 

Conform acestei noi decizii, România este plasată în categoria statelor unde rata de infectare depășește valoarea de 25 cazuri /100.000 de locuitori.

Astfel, persoanele care sosesc în Republica Lituania provenind din această categorie de state trebuie să prezinte un test negativ pentru infecția cu coronavirus, efectuat, în statul de plecare, cu maximum 72 de ore înainte de sosirea în Republica Lituania și să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile. 

„Anterior acestei decizii, persoanele provenind din această categorie de state în care era inclusă și România nu puteau intra în Republica Lituania. Totodată, persoanele care sosesc în Republica Lituania din străinătate, pe cale aeriană sau maritimă, trebuie să se înregistreze la Centrul Național de Sănătate Publică din Republica Lituania înainte de intrarea în țară”, transmite MAE.

Persoanele care folosesc mijloace de transport rutier/feroviar trebuie să îndeplinească această procedură în termen de 12 ore de la sosire.

„Măsurile anunțate de autoritățile Republicii Lituania nu se aplică persoanelor care tranzitează teritoriul acestui stat pentru întoarcerea în țara de reședință, precum și altor categorii specifice de persoane, potrivit informațiilor disponibile pe pagina web a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Lituania”, se arată în comunicatul de presă.

Sursa citată precizează că Ministerul Afacerilor Externe continuă dialogul cu autoritățile lituaniene și va comunica public elementele de noutate care vor fi transmise oficial de către partea lituaniană.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe