Newsflash
Știri

Lista de aşteptare pentru vaccinarea anti-COVID, disponibilă din 15 martie

de Dorina Novac - mar. 2 2021
Lista de aşteptare pentru vaccinarea anti-COVID, disponibilă din 15 martie

Lista de aşteptare pentru înscrierea la vaccinarea împotriva COVID-19 va fi disponibilă în platforma de programare din data de 15 martie, a anunțat dr. Valeriu Gheorghiţă.

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a explicat, în cadrul unei conferințe de presă, în ce va consta această listă de așteptare.

lista de asteptari
Dr. Valeriu Gheorghiţă

Potrivit lui, modalitatea de înscriere a persoanelor în platformă rămâne similară cu programarea care s-a derulat până la acest moment.

„Fiecare persoană, în momentul în care intră și își creează un cont, va alege opțiunea de a se programa în această listă de așteptare prin alegerea unui centru de vaccinare. Practic, fiecare centru de vaccinare va avea o listă de așteptare. Persoana respectivă, respectând aceeași modalitate, selectând categoria din care face parte, se va trece în această listă de așteptare”, a menționat medicul militar.

El a mai subliniat că în momentul în care, în respectivul centru de vaccinare, vor fi locuri disponibile, persoana va fi notificată prin SMS și, respectiv, e-mail, și va avea la dispoziție acel loc liber pentru 24 de ore, timp în care va confirma programarea.

Etapa ulterioară a acestei notificări este foarte simplă: persoana doar va salva și va confirma că într-adevăr dorește programarea în respectivul centru de vaccinare.

„Trebuie să înțelegem că, după data de 15 martie, centrele de vaccinare vor putea fi vizualizate doar din lista de așteptare. Ele vor ajunge la interfața persoanelor care sunt listate și nu mai sunt vizibile pentru celelalte persoane care intră și vor dori să găsească un loc liber. De ce? Pentru că platforma este de așa natură încât va notifica, în primul rând, persoanele care se află în lista de așteptare, drept pentru care ne așteptăm ca aceste locuri să fie ocupate în mod deosebit din lista de așteptare”, a explicat dr. Valeriu Gheorghiţă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe