Newsflash
Știri

Linie telefonică pentru informații despre pacienţii cu COVID, la SCJU Constanţa

de Dorina Novac - dec. 17 2020
Linie telefonică pentru informații despre pacienţii cu COVID, la SCJU Constanţa

SCJU Constanţa vine în sprijinul persoanelor diagnosticate cu SARS-CoV-2 şi al aparţinătorilor, și pune la dispoziție o linie telefonică separată la care pot fi solicitate informaţii despre starea de sănătate a acestor pacienţi.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” (SCJU) Constanţa, această soluție va falicita comunicarea cu aparţinătorii, având în vedere faptul că timpul personalului medical este alocat în primul rând consultării şi tratării pacienţilor.

linie telefonica Constanta
Sursă imagine: Pixabay

„Începând din această săptămână SCJU Constanța vine în sprijinul pacienților diagnosticați cu SARS-CoV-2  și al aparținătorilor desemnați ai acestora, cu o linie telefonică separată la care pot fi solicitate informații despre starea generală  de sănătate a acestor pacienți”, se arată într-un comunicat al SCJU Constanţa.

Pacientul poate desemna o singură persoană căreia i se pot comunica datele cu privire la starea sa de sănătate.

Sursa citată precizează că aparținătorii desemnați de către pacienți pot cere informații la nr. 0736603824 zilnic, între orele 10:00-13:00.  

Solicitările vor fi centralizate și, ulterior, apartinătorii  vor fi contactați de către personalul abilitat și vor primi informații.

„Rugăm familiile pacienților internați să înțeleagă și să respecte această decizie. Linia 0736603824 este dedicată exclusiv aparținătorilor  desemnați ai pacienților diagnosticați cu COVID-19 iar preluarea apelurilor se face zilnic în intervalul orar 10:00-13:00”, transmite sursa citată.

Reprezentanții SCJU Constanţa au mai menţionat că pot fi oferite telefonic informaţii despre evoluţie, posibile transferuri în alte secţii, precum și despre momentul externării.

„Persoanele care nu sunt trecute în foaia de observație clinică generală nu vor primi informații despre starea pacientului decât în cazuri excepționale (ex. pacientul este în stare gravă și nu se cunosc persoanele de contact, etc). Conform Art. 10 (cap.II), Legea 46/2003, rudele și prietenii pacientului pot fi informați despre evoluția investigațiilor, diagnostic și tratament, cu acordul pacientului”, se arată în comunicat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe