Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Legiferarea marketingului substituenţilor de lapte matern

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ vineri, 24 decembrie 2010

   Reprezentanţa UNICEF România a organizat luni, 20 decembrie a.c., la Casa Naţiunilor Unite, o întâlnire consultativă cu reprezentanţii mass-media pentru proiectul legislativ de integrare a Codului Internaţional de Marketing al Substituenţilor de Lapte Matern (elaborat de OMS şi UNICEF în 1981) în legislaţia românească. (...)

    Reprezentanţa UNICEF România a organizat luni, 20 decembrie a.c., la Casa Naţiunilor Unite, o întâlnire consultativă cu reprezentanţii mass-media pentru proiectul legislativ de integrare a Codului Internaţional de Marketing al Substituenţilor de Lapte Matern (elaborat de OMS şi UNICEF în 1981) în legislaţia românească. La eveniment – care s-a concentrat pe problematica alăptării şi pe necesitatea adoptării legii – moderat de dl Marian Voicu (TVR), au participat, de la UNICEF România, dl Edmond McLoughney – reprezentant, dnele dr. Voica Pop, specialist programe, şi Anemona Munteanu, consultant sănătate şi nutriţie; dl prof. dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Gr. Alexandrescu“, dna dr. Anişoara Mocioiu, evaluator „Spital Prieten al Copilului“, dl Dan Petre – International Advertising Association România, dna Rodica Anghel – Consiliul Naţional al Audiovizualului. S-a discutat despre: motivaţia elaborării proiectului de lege, presiunea marketingului asupra sectorului sanitar, psihologia reclamei şi a consumatorului, rolul mass-media în educarea mamelor, rolul specialiştilor din maternităţi şi al medicului de familie în informarea corectă a mamelor şi a anturajului acestora cu privire la beneficiile alăptării şi la modalitatea practică de realizare a acesteia. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.