Reprezentanţa UNICEF România a organizat luni, 20 decembrie a.c., la Casa Naţiunilor Unite, o întâlnire consultativă cu reprezentanţii mass-media pentru proiectul legislativ de integrare a Codului Internaţional de Marketing al Substituenţilor de Lapte Matern (elaborat de OMS şi UNICEF în 1981) în legislaţia românească. (...)"> Legiferarea marketingului substituenţilor de lapte matern - Viața Medicală
Newsflash
Știri

Legiferarea marketingului substituenţilor de lapte matern

de Dr. Maria DRAGOTĂ - dec. 24 2010
Legiferarea marketingului substituenţilor de lapte matern

   Reprezentanţa UNICEF România a organizat luni, 20 decembrie a.c., la Casa Naţiunilor Unite, o întâlnire consultativă cu reprezentanţii mass-media pentru proiectul legislativ de integrare a Codului Internaţional de Marketing al Substituenţilor de Lapte Matern (elaborat de OMS şi UNICEF în 1981) în legislaţia românească. (...)

    Reprezentanţa UNICEF România a organizat luni, 20 decembrie a.c., la Casa Naţiunilor Unite, o întâlnire consultativă cu reprezentanţii mass-media pentru proiectul legislativ de integrare a Codului Internaţional de Marketing al Substituenţilor de Lapte Matern (elaborat de OMS şi UNICEF în 1981) în legislaţia românească. La eveniment – care s-a concentrat pe problematica alăptării şi pe necesitatea adoptării legii – moderat de dl Marian Voicu (TVR), au participat, de la UNICEF România, dl Edmond McLoughney – reprezentant, dnele dr. Voica Pop, specialist programe, şi Anemona Munteanu, consultant sănătate şi nutriţie; dl prof. dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Gr. Alexandrescu“, dna dr. Anişoara Mocioiu, evaluator „Spital Prieten al Copilului“, dl Dan Petre – International Advertising Association România, dna Rodica Anghel – Consiliul Naţional al Audiovizualului. S-a discutat despre: motivaţia elaborării proiectului de lege, presiunea marketingului asupra sectorului sanitar, psihologia reclamei şi a consumatorului, rolul mass-media în educarea mamelor, rolul specialiştilor din maternităţi şi al medicului de familie în informarea corectă a mamelor şi a anturajului acestora cu privire la beneficiile alăptării şi la modalitatea practică de realizare a acesteia. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe