Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Legea reformei, modificată

Viața Medicală
MINISTERUL SĂNĂTĂŢII vineri, 7 ianuarie 2011

    La sfârşitul lunii decembrie, dl Cseke Attila, ministrul sănătăţii, a propus Guvernului României un nou pachet de legi menite să continue reforma în sănătate şi eficientizarea acestui sector. Prin Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006, privind reforma în domeniul Sănătăţii s-au luat mai multe măsuri referitoare la utilizarea fondurilor colectate ori s-au făcut unele modificări în cadrul instituţiilor care coordonează domeniul. (...)

    La sfârşitul lunii decembrie, dl Cseke Attila, ministrul sănătăţii, a propus Guvernului României un nou pachet de legi menite să continue reforma în sănătate şi eficientizarea acestui sector. Prin Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006, privind reforma în domeniul Sănătăţii s-au luat mai multe măsuri referitoare la utilizarea fondurilor colectate ori s-au făcut unele modificări în cadrul instituţiilor care coordonează domeniul. 
    O prevedere importantă a actului normativ recent aprobat o reprezintă crearea cadrului legislativ în urma căruia programele naţionale de sănătate, precum şi Contractul-cadru se vor desfăşura pe o durată de cel puţin doi ani. În acest fel, Ministerul Sănătăţii va stabili strategii clare pe termen mai lung privind programele pe care le derulează. Totodată, conform noilor prevederi, CNAS va avea posibilitatea – şi nu obligaţia – de a contracta cu furnizorii de servicii medicale.
    Una din cele mai importante măsuri prevăzute în actul normativ aprobat o reprezintă descentralizarea Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate, care va duce la o echitate în utilizarea acestuia. Se modifică astfel, în totalitate, modul în care sunt utilizate fondurile colectate la FNUASS. Bunăoară, s-a hotărât ca un procent de 60% din sumele colectate să rămână la dispoziţia caselor de asigurări de sănătate judeţene. În acest fel, se va proceda echitabil faţă de populaţia fiecărui judeţ. Cu această cotă care le rămâne în gestionare, CJAS vor asigura plata serviciilor medicale, a medicamentelor, materialelor sanitare şi a dispozitivelor medicale. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 


Abonament VM 600x600-01 v3b

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Până la 31 decembrie 2020, ai reducere la prețul abonamentului pe 12 luni și ceva în plus:
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.